[快轉美金]龍門冰室宣布接受以美金付款

582 回覆
2201 Like 70 Dislike
5毛全面進場.屍
屙係你個臭口 知你中意飲聖水
其實用yen會好啲
個個都有一堆
5毛全面進場
睇來真係驚
Child登仔柒就唔係第一日嘅事啦
美金唔係攞嚟做儲備?平時先係洗港紙?
應該話避險
一陣港紙收皮 對台幣日元插水 你想走都仆街

美金係香港社會始終未係流通
所以現階段唔會全部換曬美金 點都要留一舊港紙日常用
而家做緊7.75左右人哋收7.75又屌
免費俾埋你食好無
港紙先係法定貨幣
但呢個時世 係黃店都會被人搞架啦
有無人講過?
佢收美金找港紙俾你,呢一刻大家都知點解keep美金,食客俾哂美金換返港紙,之後龍門真係要多謝你0成本幫佢換美金
ps食客記得找完錢要同銀行換返呀
美金當然要留到需要嘅時候用,現時香港仲流通港幣嘅時候,點解要收手足啲美金找返港幣俾人?

如果係想宣傳叫手足唱美金,淨係宣傳已經夠,點解要人哋動用自己啲美金?
俾個選擇你=呃鳩你
Yellownazi又贏
唔講匯水問題,唔行雙向對換根本只有龍門有 jetso

龍門收取美金,客人支付美金收取港幣,草船借箭

他日 1usd=10hkd 的話,龍門老闆手持大量美金大賺,但客人就 on99 用美金換垃圾港幣
屋企成埋蟹
你都痴撚線
你咪自己去發達鳥唱定美金囉
法律上係就係唔可以拒絕收港幣,之但係可以有兩個餐牌一個港幣一個美金,兌換率自己訂啫!
大佬 香港人講幾成球幾十萬咁唱美金人地
龍門就最多收得你20usd 手足唔會就係靠依20雞美金救命下話
咁小額既campaign都要反?
人哋收外幣有乜問題
連ok 7-11都收軍票啦
人哋收外幣匯率高低關咩事
邊個價好俾咩錢羅話人食匯率
咁自己換定外幣羅講到港幣死緊一樣
咁手足比美金出去有咩好處呢?對手足冇好處嘅嘢做黎做咩呢?
成件事係推廣大家換美金 儲美金
依個咪好處

我當你15k人工 換左一皮港紙>美金 7.75 大約係 USD1289
我當你去龍門真係可以到20USD 1個月幫襯一次 都係1.5%美元儲備資金去推動成件事

然後你就用依1.5%既支出 去話手足完全無著數
咁你夢遊買裝都要俾錢 係咪對手足自己無好處
成個黃色經濟圈用美金會點
咁姐係成個黃色經濟圈都係呃人食人血饅頭
不攻自破
除非一蚊美金換10蚊港紙啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞