手足勿衝動,案底留一世。

350 回覆
1150 Like 310 Dislike
係,我認同527出去表態又好乜都好,但機會成本要控制住。

係無可能達成嗰戰略目標情況下,減少手足被咬之後告重罪嘅可能性。

好多人冇諗到,錢係有限資源,但我哋每一個手足嘅有生力量,係比人咬咗,等上庭期間,係大打折扣,甚至一去不返。
輸唔緊要
留返條命總有機會翻身
直接送頭就一世,到有機會嗰陣你都唔會幫到手

金鐘佢地已經布晒防,天羅地網
唔係612咁佢地未ready,比半日你慢慢企穩陣腳
今次一定係未開波已經濫捕一輪
上年反送中到而家,我相信有好多被失踪被自殺被迫害。
大啲我真心無力呼籲,細佬就較易情緒行先。
完全同意 樓主所講

隔離出post 跣鳩啲手足 落街嗰班仆街,
祝你早日被告煽惑他人參與未經批准遊行
陪肥佬黎入去坐幾年
驚唔係罰嚟㗎,到呢刻都未諗好千祈唔去好,因為你未準備好。
你同白頭佬有咩分別
你係咪派膠,大部分人有案底?
當乜撚?
你派膠定真on9
士氣唔係咁用,我係叫人睇清現實。
612嗰陣同今日係兩回事。
當你見到咁多手足被判監,有啲仲好好生,我真心叫唔到「全民勇武」哩啲。
和理非我就覺得要出嘅。
總之就唔好送頭, 係香港家下無方法制裁港共同黑警既情況係輸得好甘, E家最主要既目的係要表態, 希望外國出手制裁共匪, 單靠香港人自己係無得同國家機器鬥.
我有喊停手足?我點控制人思想?
我只不過係叫佢哋諗清楚先出,唔想佢哋未來後悔,咁都控制到人思想。
我咪可以統領國家。
我經歷係 只要你做過中共唔想承認嘅事
唔理你係平民,受害者,軍警,抗爭者都好
真係會消失架 六四有隊士兵一個排死哂
消息係軍隊反共 滅完同家屬講操練意外死亡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞