手足勿衝動,案底留一世。

350 回覆
1150 Like 310 Dislike
同意。
其實我覺得去做和理非唔係問題。如果心中有數某啲文具或行為會有案底,就要三思而去做。
而家出到去,都預48小時,但有啲唔係48小星寸咁簡單。
真係 有堆文宣ig睇佢打既野睇得出佢係好細個
可以講句佢要過唔會過唔到
捉哂班勇武都得
佢哋咁樣犧牲唔值
同朋友傾過依個問題好撚耐,依家嘅人係咪真係知道出黎為咩,有咩代價,有咩後果,有咩成效,值唔值得
作為一班思考能力幾高嘅大學生一齊諗都俾唔到一個concrete嘅答案,因為真係太複雜,我唔係要求大家搵到答案,但至少要不斷迫自己去諗,每次行動都諗清楚
但依啲係for你落場前,到你諗完決定落場,就可以自由發揮,過於理性有時會限制自己,當然set rules保護自己都係必要
同你好識啊,識你老鼠。
一睇你就係智障添
出黎商場集會好了
係狗就梗係想你更多人出 更多人比佢打啦 on9而家樓主係叫人三思而後行呀
你真係ON9之前有個工程ching 拉左無左工去做手工/ 沖coffee 你日日沖出去打狗啦拉左你我精神上十卜你, 之後準時返工898
係。
抗爭係有血鮮哩個係事實。
但歷史上有邊場抗爭似香港咁?
繁榮之地出抗爭,極少勇武,極多和理,極依賴外國支持。
如果多勇武,其實係唔會輸,問題係大家連罷工都唔敢,點會期望全民勇武?
犧牲嘅只會係哩班少數勇武,咁不如請勇武留有用身軀,搞地下化或東印度。
唔好為掉而掉,要知自己實力喺邊。
Push
師兄你個世界調膠轉左喎
盡你老母。
係有瓶頸,唔係盡頭。
冇立場叫人唔去
但我覺得聽日係好唔樂觀 無論地點定時間
希望大家冷靜諗清楚
家睇連登做冷氣軍師抗爭啦
勇武送頭不了
收皮啦 自私連登狗
政府廣告?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞