手足勿衝動,案底留一世。

350 回覆
1150 Like 310 Dislike
全民勇武講就易,但成年啦,大家都知香港冇可能會做到。
勇武地下化、東印度係較為低風除做法。
大家其實都有數,國安法聽日係好大機會過,武力不對等,其少數勇武,只會累死勇武。
五毛,拉
【527金鐘?】每次盲目複製成功抗爭經驗,都慘敗收場
https://lih.kg/2036949
場仗有排打,唔好亂咁犠牲自己,唔好衝動。
事實黎,監你坐?你養手足一世?
唔好浪漫抗爭,哩個係好現實問題。
想問你做前線?
到時有案底你養手足?
哩個係現實問題,唔係熱血就得。
五毛,又係你
我都覺得大圍氣氛同氣勢同之前差好遠
聽日真係睇定d先
哩個都係其中一點,聽日局勢已經唔係612,612有出過都知,當時大家同警察好近,但都冇而家咁仇視,而家係雙方都想置對家於死地。
武力不對等下,勇武只會係受害者。
如果手足諗清諗楚,真係無限支持,唯有眾籌安家費,但我想啲人唔好衝動。
有咩事,邊個去養手足同佢家人?
一早已經輸咗
你試下擋車門,應該有人推你落地
五毛又係你
輸咗就唔會係而家咁嘅局面啦
你指某啲文宣係「是你教我們和平無用」哩啲?
其實我覺得係講事實,但我哋嘅問題係唔夠勇武,如果多勇武,其實係冇問題,問題係太少,咁就射同推哩班勇武去死。
都文宣咗成年,勇武又多咗幾多呢?
大家心知肚明,香港做唔到全民勇武。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞