強心針:中共計晒數?睇番以前政策,從來冇計晒數哩樣嘢。

123 回覆
611 Like 7 Dislike
係喎,唔記得三峽大霸。
哩件都好撚大穫,幾十年啦,仍然解唔撚決到,極之on9。
真係小學雞治國就係咁
計晒數,當權者拎完着數就走
好多分析都用正常iq去講
但中共係堅on9
我都係拎番中共啲歷史重覆事件黎講,我預測唔到未來,但可以由歷史睇到中共嘅弊端。
你講下我有幾短視?
一帶一路係因為武肺為外國人上咗一堂課,如果唔係一定會繼續。
跌唔係問題,跌到五年,仲唔係問題?
聽日開始,你睇下仲跌幾多。
仲有,樓巿一定冧,樓巿冧股巿冧多兩錢重。
中共係賭緊外國唔出手幫。
跌到5年梗係大鳩鑊
我無你咁樂觀 跌5日都還神
暴力救市
年年考第一果個都計錯晒
仲有邊個識計?
貿易戰, 本身舊年傾好又反悔抵抗,搞到今年簽個更差嘅deal
我冇低估過中共,但請大家都唔好聽啲人亂講咩中共計晒數穩贏。
中共高壓政策一直好撚有效哩個係事實,而家咁多小粉紅就知。
不過同時,中共啲政策好多都極多吻唔清嘅蘇州屎都係事實。

我只不過想同大家講,我哋係有希望嘅。
與其話中共計晒數,不如話中共似一個能力好大嘅賭徒,計咗數,賭緊外國會唔會出手幫香港。
西部大開發
之後搞咩泛珠三角州
然後到大灣區
一帶一路

全部都唔知做左d mud
獨裁政府一認錯就會覺得自己威信受損
咪放長雙眼睇囉,我都預測唔到,但短期一定唔會點升。
考第一又點,咪都係聽小學雞話事。
好似中國見得人既都係沿海省份
同堆北上廣深
其實好似得個外殼(鬼城)
Push
發揮唔到、意見無人尊重就唔足以情懷智囊啦
咁講法等如啲國術佬話 “中國功夫世界第一,只係真正高手好低調,唔會出嚟爭長短”
聰明正確
[文長慎入]中共已經「哂冷」,香港人選擇下注還是下跪?
https://lih.kg/2029861
開發大西北原來係起集中營
紐約時報解構立法時機:習近平進行政治豪賭
https://lih.kg/2032661

即使最後中共賭贏咗,外國唔理,都希望大家唔好停止抗爭。
移民沒有錯,但希望大家可以學法輪功,keep住抗爭。
2007年5月8日,《三峽大壩 今年起可防千年一遇洪水》

2008年10月21日,《三峽大壩可抵禦百年一遇特大洪水》

2010年7月20日,《長江水利委:不能把希望都寄托在三峽大壩上》

2019年7月17日,《官方承認三峽大壩漂移威脅70萬人命 學者:終將被迫炸掉》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞