強心針:中共計晒數?睇番以前政策,從來冇計晒數哩樣嘢。

123 回覆
611 Like 7 Dislike
agree
或者轉個講法
根本中共個撚個都只係想喺在位其間盡量抽多啲油水
退左位就去做美國人
咁推出嘅政策當然好多都唔會理你十幾年後啲後遺症
你肚痛就封住你屎眼,跟著就話沒事兒
仲未計近兩三年好多奸有奸輸例子

佢地權鬥統戰係叻過我地

但擺上國際層面都係想像中咁所向披靡
人口老化咪放武肺出黎清
簡單d講
佢地搞盡腦汁做d衰野
但係做得衰野一定會有手尾
政策推行必然會遇到難以預估既問題
所以全世界都會做feasibility study
或者借鑑其他國家政策去改良

但中共依方面既基礎係零
首先佢對地方既研究評估本質就係維穩 管治70年都無認真處理過反對聲音
佢既政策又九成超越資本主義社會對市場既干預
根本無情況參考

實際上佢咁多年都係用蠻力壓低反對聲音
依幾年外交就靠錢去掃平台灣
所以先覺得靠金錢外交同軍事力量可以解決香港同台灣
坦白講,唔係中共好彩佢哋會捱到今日?

如果冇大選,冇脫歐,冇武肺spin走哂國際壓力佢跪咗九世啦

以為自己真係咁好打
所以我唔係好同意有人成日話香港人"講到外國有義務幫你咁"
屌 宜家就係西方國家提供晒後路比班土共契弟
佢地先可以咁有恃無恐咁迫害香港人
你試下同港共班柒頭講話侵犯人權既人同佢地既家人以後都無民主國家會收留 下半世只可以留係中國睇下佢地會點
佢地可能諗到計已為搞掂到香港
但條計work 唔work 無人知
低估敵人係政治鬥爭係好致命嘅錯誤,
做最壞嘅打算,作最好嘅期盼。
agger,成班on9仔,我地洗驚咩
(請廣傳)習近平壯陽藥廣告
https://lih.kg/2028849

借個位,連登黑色五毛風向警告
正視聽,國安法唔係攬炒,美國做野先係

大家唔好比五毛帶風向去支持國安法,否則會比對家spin成香港人支持國安法。只有香港人強烈反對下通過,美國才有做野的理由。大家小心。

借個位
連登一向錯曬風向,英國點日落都好,香港問題上都係重要持分者,必須engage。
我地唔係要拉攏政府班奶共狗(例如Dominic Rabb),而係要拉攏英國民意啊。英國係民主國家,民意最重要。英國民意決定stand with Hong Kong/Boycott China,BJ以至成個政府都無得唔跟。宜家武肺英國死左就三萬幾人,正是推動報仇民意好機會

另外要借助美國向英國施壓,因為美國有動機(報武肺之仇)同拳頭,加英國有理由(聯合聲明),兩個加埋先容易嚮香港問題做野

再借個位
唔想香港淪為支那賤畜之境,大家必須肅清中資,整頓“港漂”
https://lih.kg/1902243

最後想請大家簽一簽以下聯署
https://www.change.org/p/uk-govt-uk-govt-introduce-alistair-carmichael-s-private-members-bill-on-hong-kong
係入面做既,全部靠關係
根本書都無讀多幾本
識條春咩
好簡單

中共從來唔會理有無Perverse Incentives,總之夠數就算
自由行
經濟係真係回復到以前水平,但就過度倚賴旅遊零售
一個武肺打回原形
老細落order 要執行個新policy, 叫你攞figure 出黎support

你夠唔夠話真話,攞真數據出黎話俾老細聽行唔通?
梗係乜野都話好好好,乜差九唔搭八都係利好數據

老細睇完話正喎,計晒條數行得通喎
上馬啦

反送中係咁,貿易戰又係話
武滿肺炎又係咁
三峽大霸
搞到下游水災

乜乜自貿區 咁多年好多個 每個都係得個殼
聽完覺得樓主好短視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞