撻唔撻訂好

366 回覆
528 Like 39 Dislike
社會穩定
一定升
唔好意思,借一借個位

前線歷史老師希望各位幫手CLS
https://lih.kg/2030191

https://youtu.be/NtD9brZRXFY

奶共既歷史老師條片都47K,你唔係唔撐良心教師果條片呀?全部同我入黎cls
買樓靠做按揭借錢
移民洗費冇得借

本身另外有國藉個d冇得講啦
首期夠哂
但你輸70係實實在在

幾時收樓 有無得盡快轉手
大把專業人士技術移民啦,要幾多錢?
講真,唔好講護士,就算做IT專業role有決心都實移到。
其實真係唔係想像中咁難同洗咁多錢
點解你覺得可以跌足一球,你仲未俾人炒/銀行仲會借錢俾你
當你見到成班80後、90後日日望住樓市幾時跌到谷底就入市
你就知香港樓價唔會跌好多啦
而且你買咗有得收租,減返個跌幅隨時唔洗輸
就算會跌都係短期跌少少,反彈個下你反應唔切入唔到市就玩完
80後大部分上晒車啦,樓市而家主打90後,林鄭plan前上車絕望嗰班
想移民 而你又冇錢就達
想移民 而你又有錢就放租

想留係到就老西都屌埋佢 樓價點睇都睇唔出會跌得多過一百萬好老實 另外若果自住就緊加唔使諗
咪撻,認真
同意

覺得移民好高門檻
但就吹到香港剛需無限,購買力極強
咪係
假設做it
中大把機會
大把人賣港樓去外國買番樓
自住驚閪
2022先收樓
IT可以移民去邊個國家?

香港注冊護士得果6萬幾人…
呢d專業人士想移民當然簡單,但香港有幾多專業人士
英國,加拿大,澳洲,New Zealand 都識
但通常有細路先有決心移,無嗰d後生通常留香港因為搵錢多稅又少,儲多D錢先再打算
英國,加拿大,澳洲,New Zealand
以上國家IT都可以移民?
我知2003年AU,NZ仲可以。但2004就取消左
英國搵工拎working visa做滿幾年, 加拿大省提名,AU唔記得佢係搵到工定夠分就得,NZ嗰個唔熟唔知。都係我d同事/前同事,走下一個走下一個。
仲有個幾個係申請公司relocate走
我係你就撻左保平安
利申: 冇樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞