撻唔撻訂好

366 回覆
528 Like 39 Dislike
年頭抽中新樓,終於上到車,今日放工返屋企,老豆叫我撻訂,大家點睇?撻唔撻好
我200 老豆200
撻啦 撻完唔知上唔上得返呢
再儲多幾年 追極都追唔到樓價
你聽你老豆講,我怕你遲d 要同佢脫離父子關係
自己簡啦
即刻撻啦
一陣渣都無
既然老豆叫你撻咪撻囉
老豆正傻西
Gogogo,老西都上,最後機會
撻會蝕幾多錢先 買黎收租定自主
家境點
咩都唔講
喺連燈問 一定個個叫你撻
個個最憎人地有錢買樓
撻啦 小心因少失大
老閪都買樓
冇事嘅
撻左唔見70幾,老豆話遲d大把樓揀
有信心有決心移到民就撻
既然香港都搞到咁,留係香港揸住cash有撚用咩
撻啦,拎黎移民好過
撻 快
撻啦,下個月可能跌左30%
大灣區揀?
咁大個決定問連登
樓市大震盪!海天晉準買家縮沙 北角睇樓客取消睇樓

股市重創,買家對樓市信心驟降,立即剎停入市決定。世紀21日昇黃文龍稱,有用家經一輪議價後,終於獲減20萬元,昨日(21日)落實以920萬元,承接將軍澳海天晉7A座中層H室兩房單位,實用面積455方呎,呎價20,220元,並相約今天晚7時簽約。

但今天港股突然大跌,加上港版國安法影響,同時聯想到早前中美貿易戰及新冠肺炎對樓市引起的負面因素,準買家看淡前景放棄入市,今早致電取消簽約。而單位原業主即場表示可接受再多1%議幅。

他又稱,北角區亦有約10%預約睇樓已經取消,原先有上車客,預算800萬元入市,相約今晚參觀富雅花園放盤。由於恐怕現時會「摸頂」入市,決定取消睇樓,繼續觀望後市。

另外,美聯周志強稱,北區二手交投急升,業主未見受股市大跌影響,即時減價,但有個別準買家則減慢入市步伐。其中有一組用家,日前已參觀粉嶺碧湖花園一個兩房單位,昨日以還價520萬元洽購,但該名準買家剛致電分行,表示要「hold一hold」,觀望後市才再作入市決定。
諗住結婚用,老豆老母唔洗我養
相信黨,宜家係上車最後逃生門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞