撻唔撻訂好

366 回覆
528 Like 39 Dislike
比10%,都計埋稅,雜費70個
政府事件唔會影響好耐
價格係講供求 除非大規模移民
或者打仗大家全部唔買機
撻咗你有排後悔
你老豆叫你達
比埋錢你all in出國
買左先
到大把樓揀時先賣出去再揀
如果想移民就即刻撻訂如果唔想移民你都係要住㗎啦
樓市大震盪!海天晉準買家縮沙 北角睇樓客取消睇樓
https://lih.kg/2029875
撻啦
咪比aa呃
上咗車先
老閪都買樓
呢個係我睇成晚連登最make sense 嘅答案
用d錢移民好過啦
樓市年年升10%
文匯報早前報導過,上面提醒咗大陸市民要儲下錢,要留啲cash,投資三思,應對疫情咁話。之後港樓就開始由跌轉升。

於是,大家都見,數據上,的確大陸買家接近絕跡,表面原因當然係話封關啦。但事實上係近期個升市雞棚,[size=5]真係無再由大陸主導㗎[/size=4]。上面收晒風,聽晒國家指示啦,根本有事會發生,原來就係國安法。

雞棚其實搭完,都玩左個零月,依家大大個法案係度出爐,你睇大陸人點解咁大轉變,真係武肺無錢?你諗下啦一於。
有幾多人真係有資格有能力移民
香港唔會突然間無左一半人
始終要住 唔買都要租
計掂數咪買
唔買咪租
呢刻決定左 第日係點都唔洗後悔
因為而家既你係用緊已知既information去做最好既決定
聽日係點都無人知啦
樓神話一定升
咁多人覺得,個個都有能力入市買樓
但又覺得無能力移民呢?

所謂移民,又唔一定要再畀一筆錢
其實好多香港人都有多本passport
唔敢講好多,但問心,正常都識唔少
依班人可以隨時離開,再帶埋屋企人走

超多又唔敢講,但會得小貓三四隻嗎?
撻嚟做乜 樓市核爆都唔跌㗎
唔撻 租金有收入 你移民去到其他地方都有錢收 點解要即輸700k?
自住驚閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞