我的英雄學院劇場版:英雄新世紀

313 回覆
43 Like 6 Dislike
同你一樣
但兩套無得比嘅
一套賣熱血打鬥,一套賣情懷
兩套都值得睇
同意 個尾真係唔掂
最後個5分鐘配樂真係唔得
同埋傳返畀出久個到有啲牽強
同意上面巴打講 寧願係爆豪自尊心太強放棄one for all畀返出久堂堂正正贏過
劇情嚟講,冇咩明唔明嘅,都係打打打

但係你會完全唔明背景,動機,角色性格,能力
我有諗過 有幕專登影一影爆豪,應該係佢主動放棄力量
後面deku寧願唔要個性都要保護人打敗對手個到睇到眼濕濕
冇感覺..因為知佢一定拎得返
不過佢拎返個理由太ON9
建議你起碼google下啲人物介紹睇下1A班啲角色超能力係乜先唔係會睇唔明佢地做緊乜
如果係爆豪主動放棄OFA,爆豪本身嘅個性就會畀埋出久
所以先會要almight 作個咁牽強但又唔影響主線嘅理由
係咪得我一個覺得上套電影好睇D
今集一開頭已經悶悶地,好勉強先搵到個位笑下,打鬥又唔夠上套熱血,上套Deku同All Might一齊打好正,今集差D。最重點係後尾個劇情奇怪,我睇到Deku話要過One for All比爆豪已經呆左,結局又夾硬話冇過到,睇到我問號。
利申我英fans+好中意上套電影
邊間戲院 搵唔到嘅
可能講到佢同閃電俠一樣
睇完數碼再睇呢套會覺得個營養值低左幾個層次 不過tbf都唔可以咁比
呢套就從頭打到落尾爆seed爆seed再爆seed咁 結尾就有啲一言難盡
你以為final boss真係69同爆豪打?
根本全部final boss都係隱形女打
但係佢打完唔邀功咋嘛
點比 一套sell情懷一套sell熱血
數碼啲打戲真係不敢恭維,除左一開波打鸚鵡獸後面啲打戲都唔記得曬
我英就好多戰鬥畫面好深刻 由頭打到落尾
有話1a係精英班咩
AB地位係平等的
我意思純粹係營養價值 我英睇得好爽 但that's it不過啲畫面真心落足經費
我覺得我英對英雄主義既探討好好睇
數碼呢集劇場版我反而覺得好平靜 感覺比較似比觀眾一個closure要move on咁
請大家支持我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞