我的英雄學院劇場版:英雄新世紀

313 回覆
43 Like 6 Dislike

某個大雪紛飛的晚上,企圖破壞英雄社會的死柄木弔等人正打算秘密運送某樣「神秘物件」。事前已掌握他們動向的英雄們趕到現場、跟他們展開了一場激戰。混亂之中,死柄木弔等人帶著神秘物件逃走,並留下一句「實驗已經成功了」。

與此同時,由於 All Might 引退,「新世代英雄養成計劃」應運而生,綠谷出久跟雄英高中英雄科 1 年 A 班的其他同學便是計劃的目標對象。一行人因此前往遠在日本南端,一座平靜的小島-那步島。學生們以駐島英雄的身分幫助島上的人們。雖然只是幫助島上居民處理日常鎖事,但日子倒也過得悠閒自在。出久等人也在駐島期間結識了真幌跟活真這對姊弟。

然而,謎樣的敵人們卻突然襲擊那步島。指揮這一切的人,就是擁有九種個性的極惡反派 NINE。雖然出久、爆豪跟 1 年 A 班的同伴們攜手合作、挺身對抗敵人,但 NINE 壓倒性的力量與個性卻遠遠超乎他們的想像。為什麼 NIN E等人要襲擊那步島呢?出久跟 1 年 A 班這些新手英雄是否有辦法保護活真跟真幌、以及島民們,讓他們不受敵人侵害呢!?

為了保護島上的和平寧靜,雄英高中 1 年 A 班將全員參戰!
今日收工睇
我都買左今晚收工睇,等左就快半年
有link未?日本都上咗差唔多半年
去戲院睇啦Link乜鳩
希望有you say run, 綠9 100%
第一套劇場入場睇
啲毒撚又嘈又臭,食野又大聲又un腳
睇到伸懶腰又呻吟,睇到最尾仲要大叫

慘撚過睇比卡超兒童場
有得俾錢我寧願俾3,4倍錢係屋企睇
咁你等出碟囉,上網搵link睇都唔見得你有幾尊重人啦
頭先前面嗰三件小朋友傾足全場,
好彩決戰前叫咗佢哋收皮
小朋友都係想睇八百萬對波者
買左星期六睇
我就等唔到咁耐啦,第一日上就要睇
我睇個間第一場係星期六
啱啱睇完,好睇決戰氣氛好好
本身好憎爆豪
好彩劇場版爆豪>原作爆豪
今套有冇all might打交??
冇既話冇乜興趣睇
冇,時間線至少係紳士之後
好想睇69無雙,一個打到成班on99
全部人用睇英雄眼神望佢
作畫係一流
臨尾睇到我隔離個細路哭能咗
不過略嫌
建議大家入場睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞