我的英雄學院劇場版:英雄新世紀

313 回覆
43 Like 6 Dislike
個大佬勁過哂班咩職業英雄面對個d好多啦
勁到100%都傷唔到佢
講真應該勁過no.2 火人啦,又8個性又爆雷爆風防護死光
佢直接就係allmight之下根本

btw 個隻狼人究竟係咩個性係咪又係力量型
仲識口炮

其實作作下都好難作,講到底好多都係力量型, 冇力量根本好難打冇咩用
同主線有冇關係
但班內重覆能力既都有幾個
班長,糖人, 69其實同功能仲吊打佢地
隱形人冇用
我睇緊都覺得69已經快過班長好多而且班長只可以平面移動
班長係第2季之後都冇乜戲份
爆佬都係專心整蛋糕啦開技比獸人彈返轉頭
1a 班主要戰力都係三個

其他都係輔助型, d輔助技能有d都幾好既, 音波妹又可以追蹤, 蛙人識用都幾好用 但好多真係有資格做1a 英雄咩 膠水頭有冇勁到入精英呀

個死光佬又係攪笑既, 發死光發到要痛柯,有撚用咩
轟已經淪落到做二線同學仔
塞車遲左入場 頭廿分鐘講咩
又話係三巨頭 成套戲同班長做二線同學仔
其實隱形明明可以寫佢偵查/偷襲好勁
作者唔知點解硬係要寫到佢垃圾咁
膠水頭你講提子?佢設定上係成績中上+好多小聰明,仲加左個敏捷既設定比佢,睇得出作者好中意佢
青山今次激光大技我覺得算超水準啦係個boss個護盾太尾機姐
蛙吹、耳郎、口田(動物佬)、膠帶今集都有幾次援助成功,我覺得唔差
交代下兩姐弟同 69爆豪 相遇
同埋班同學仔做任務幫班村民
最on9 係佢個性要長開
可以比返個樣佢 偵查時先開技隱形
最終戰好似得佢無戲份
砂糖、口田、隱形女一齊帶村民避難所以冇份打最終戰
但砂糖同口田起碼有出手打過下佢真係企格離得個睇字,個聲優唔出聲都唔知有佢係到
on99 睇緊龍珠?
砂糖應該好自卑,同你力量型
69勁自己咁多,自己仲要食糖先有用,得5倍力
明明係戰力,但冇力打人要做帶隊走
都唔算啦

另一戰線隻野都太勁,唔分一邊比佢打唔贏

算比佢打個中boss
冇人提麗日
麗日同膠帶佬嗰幾幕睇到我喊
我諗佢唔係個性長開,係天生隱形,冇得番轉頭

同隻大怪講既野一樣,佢都講隻多手同學,你生成咁一定好多欺凌

呢個世界唔止可以開關既個性,有d係出世已經係怪物個性
覺得佢個個性無想像中咁勁
冰又唔夠硬,好易就打穿/碎。火又唔似老豆有招prominence burn
估唔到佢兩個都拖到咁耐膠帶完美發揮到佢救援實力
Plus Ultra
個性係奇美拉
last個下我以為佢想用新招
火溝冰, 好似達爾大冒險阿布咁 終極魔法
明明正傳個到講69 隻手唔可以再受重傷
今次69 all in哂 100%重要連打幾拳
可以極速好返得黎仲要提都冇提個後遺症

仲有個性傳遞個到解說好差..
打鬥慢鏡得BGM 又係一D都唔熱血
我見佢用招之前諗起老豆,有一吓期待佢用prominence burn
仲要冇聲
上集勁熱血,今集真係敗筆呢度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞