麗城花園 落錯車

342 回覆
139 Like 8 Dislike
唔係咩叫baby boomers呀
呢個女人 完全戇鳩
1. 佢一定以為689上台, 個樓市就會大跌
2. 佢以為出辣椒, 樓市就會大跌
3. 落咗車竟然冇上番車, 而家去想上都上唔到, 因為啲錢又洗曬, 年紀大咗就做唔到mortgage
4. 更戇鳩嘅就撻訂30萬
5. 自己一廂情願以為自己啲仔女一定買到樓, 可以好肯定話畀你知, 啲仔女將會代代為奴, 幫業主打工
5. 佢賣咗樓啲錢好快洗曬, 將來通脹佢一定死梗
最撚戇鳩
三十幾萬訂都唔撚要

一開頭 賣完自住樓唔買番
一心就租住樓想等跌市
點知一直等唔到

到2013年新樓入埋票
三十幾萬訂都落埋
又驚買得貴 訂金都唔要

連續幾個錯

睇佢個樣 都應該四十幾歲
如果無賣第一幢 個刻再按錢出來去買多幢
而家隨時第二幢都快將供完
因為雞佬租樓,撞正隻AA 狗係鄉土會員,先比人踢爆,地產狗八通街乜都知!
而家係比較緊個升值幅度呀,係人都知萬景峰高級啲啦

你買十間濕鳩屯門樓 vs 一間跑馬地豪宅一樣可以比較投資回報㗎,冇衝突㗎喎
咁好笑
屌想睇
有冇link?
段片係新定陳年?
一定怨
同學仔個個屋企有車有樓,首期話比就比
然後自己老母就叫佢哋自己諗
做錯一個決定,影響幾代人

租人樓住真係好慘,八年搬三次屋,我搬一次已經煩到癲
弱智真係冇得救 咁既說話都講得出
你話有層自住既就話啫
乜佢以為供同租差得遠 供到第5-10年 人工己經加到同租一樣啦
仲要養埋佢地 同父母一齊住
自殺好過 咁既父母真係唔死都冇用 仲旨意下一代買樓比佢地
大熱天時見到啲租客搬 , 屋我都戥佢哋辛苦
8年搬3次已經算好 講真
大把仲慘好多 唔買樓走去租樓簡直=on9
最慘係每個月交萬鳩幾蚊租,但間屋完全無歸屬感,租人樓住,你唔會花心思去優化間屋,只係為左張床訓覺
成份人工畀咗業主, 好彩我成個家族都係收租佬
真 買貴小小傢俬都唔捨得 每次搬都唔要好多野
Ching真幸運
搬一次屋,搬前起碼 預一week pack箱,搬後unpack又要預兩 week,有d一家大細有小朋友果d仲租樓住真係慘到癲
早輪先喺財經台呀, 畀成班租屋仔 刮緊我, 成班都戇鳩嘅, 其實我係唔想某人啲資料外洩, 先叫admin拆咗個post呀, 點知成班戇鳩仲要開過另外一個post出嚟, 最後當事人啲資料都係外蝕咗, 你話班戇鳩係咪豬隊友
m你老母咩
校網因素撻訂 都夠on9
好撚中讀緊大學嘅我都唔知點脫離
呢啲租租仲慘過公屋戶

公屋戶最少都平租可以住過世,都唔知佢哋退休之後住邊,希望佢投資叻啲,年年都10% 回報夠過世啦
無架啦,
咪一家幾口做遊牧民族,
到仔囡大左都要為父母居所擔憂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞