麗城花園 落錯車

342 回覆
139 Like 8 Dislike
窮人生仔正仆* 好心矮撚去絕育 樣衰父母害死仔女 好似全部中曬~

如出一轍
拿,呢d就係反面教材..
亦都可以正面咁睇點解咁多業主有能力strong hold.
02年百幾萬入,供10年..一早供晒,
如果而家收入增加,層樓現契仲可以套舊錢再投資.
咁笨實都覺得賣樓冇錯..抵佢8年搬3次.
以前鄉土地產版,雷曼爆煲有條友叫"雞佬"韓邦痔同好友炒大鑊,話沙士價再入市,139萬沽咗德寶重post 埋合約上網,後尾原來租深水埗冇𨋢唐樓,老婆重玩"空中飛人",好彩冇跳!
自住樓用黎賭
平民智慧 代表可以買對家~
仲要坐中英國對香港好
Blame the victim
個肥閪八婆賣樓果時,樓價250萬
放租當有2-3%回報=$5000-$7500
點睇都係供抵撚過租

最基本原則
一個住屋支出係供落自己層樓
一個係幫人供樓
咁撚簡單都唔識諗,仲學人生仔

見到佢仲要做幼稚園老師,日撚日誤人子弟!
真係好撚火滾!
臭八婆!死肥閪!
港紙最大賣點 係跟美元
唔睇聯儲局頭 唔通聽分析員吹水咩
息口係先行指標
就算QE收水 低息環境 樓市升幅差極都追得上通漲
絕對唔應該止賺架
就算租1萬出去 講緊8利回報
更何況當時環球經濟無問題
支爆都可能只係減少咗追價
本地樓市依然有需求
成日都講 爆煲前 有冇泡沫先?升得高唔等於泡沫架
今次武漢肺炎搞到世界經濟停頓 港樓都只係5%調整 已經完全反映哂經濟差嘅情況
點解? 因為根本都無泡沫!
On鳩到送30萬比地產商,買之前無諗過校網咩? 弱智
女人有時做既決定係好on9
又黎講第二度賺突
淡友搵錢能力咁高唔怪之得有能力一直交租
無上到車都算
上左車仲要咁低息都落車真係睇唔透
人窮真係限制眼界
見到賺一百幾十萬就以為好多
賺嗰筆唔夠佢租2年
見到d肥閪就知佢蠢啦,唔係邊得咁多肥肉
唔好笑啦。我屋企都係咁

佢自己都講到眼濕濕..dup 哂春
租咁多年樓 唔敢再上車都算

撻三十萬訂係咪咩玩法..希望佢仔女第日做醫生律師搵70k 一個月賠番層樓比佢啦..咁大犧牲為左個校網跌三十個, 同錯失番第二次上車機會..

但睇黎佢仔女都大機會平凡人搵15k 繼續租租喇
偷片channel都有人推
你而家經濟咁差,物價貴,唔知有冇得偷食肉,匿埋食雞髀
以為得罪咗樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞