麗城花園 落錯車

342 回覆
139 Like 8 Dislike
我有啲弱智frd重話供樓一樣會加息 遲啲咪同租一樣我話事撚但啦 幾年後睇你講唔講得出
佢哋到時咪話投資賺左好多 夠比租有突
佢仔女真係好慘..未講佢地收入幾多 有咩成就

同佢本人賣樓筆錢同多年積蓄投資左d 去彌補佢賣樓既決定。

如果十幾年前有買落匯豐,700,港交 都慘唔哂 。。一旦 佢仲dump 哂d 錢比仔女學興趣班讀名校博上流完夢。。

最後仔女出生掉轉討債拎家用一齊租樓,做佢仔女真係要上黎連登開post 。
佢158買 升300%
一層自住真係唔應該賣完唔即刻買返,撻訂肯定同校網無關,藉口黎,講真如果真係為仔女,更加應該買而唔係租,起碼唔晒成日擔心要搬啦
應該屋企人同個肥師奶做一模一樣既野落錯車
段片第一句又扮哂野知道隨時間升值。
差唔多,果期好高息
睇到牆身花哂都要住真係好慘
年息0.5% 咁平?
租租又然
如家中冇家人忽然有大意外要用錢
60,70後冇樓係絕對唔值得可憐
可憐人有可恨之處
巴打你係咪佢個仔
然後就會覺得自己好叻
覺得現時d大學生買唔到樓好廢
覺得自己冇讀過書都叻過大學生
覺得d大學生唔捱得
根本唔關遲早事,想買樓嘅幾時都會諗方法上車,唔想買就千百樣理由,跌返去2003年都唔會買
第一 當年158萬買100首期 咁樣玩法其實易玩姐
第二 條友經歷過03沙士 08海嘯 去到2010仲可以驚乜春
第三 佢月供5千 已經平過供啦
拿 公道d講句 其實想高賣低買姐 不過投資失誤又唔肯承認失敗 唔肯蝕 咪搞成咁囉
都係個句 市場會懲罰睇錯市既人
佢最後咪話唔買樓反而係留番個希望比下一代囉
有為下一代著想wo
連登仔盲屌

你知道又賣,又唔換樓
無計劃,撻訂又衝動
扮看化了
第三點打錯宇 平過租先啱
佢唔睇化,又可以點?
百零萬賣左樓,叫佢用貴 4 倍既價錢追入番同一個單位,佢會?
到今時今日都唔肯承認自己錯誤 如果佢早幾年承認錯誤 肯止蝕既話 都仲有機會既
仲有一單落錯車

https://youtu.be/2uioI6W__os
佢都借唔到錢嫁啦
希望佢個小朋友搵到十萬八萬一個月
靠自己上到樓啦
呢個經典 又係想高賣低買 點知投資失誤唔肯止蝕 唔肯承認錯誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞