麗城花園 落錯車

342 回覆
139 Like 8 Dislike
會發達既人從來都係dream big 架啦
只不過佢揀左等爆,而市場唔係跟佢預期咁行之嘛

佢呢個年紀好可能身邊有朋友97年老破過,你叫佢好似而家班連登仔玩加按揸貨,佢驚都唔奇

利申:我都係無經歷過97唔識死既連登仔
佢01年買
我講緊10年

打少啲飛機

同區 萬景峰 愉景 荃廣 綠楊 工廠3寶 升左2~3倍
隔離灣景花園(唔係吉之島個橦)都升得快過佢
咁麗城升得1倍幾係咪垃圾先
我估佢住一期,三十幾年樓有咁嘅升幅,仲想點?
結果一世做租租
遲d仔女大個時就會怪佢點解一層樓都無
要同兩個廢老齊住
有樓>>>>>>校網
仲要14年落咗30萬訂都唔要
最on9就係上電視話比人聽自己幾咁on9
個view望到紅橋
1期黎
個仔女一定埋怨佢成世
點解老母可以咁撚智障
賣完又唔買番
最on9 係落完訂又撻訂,送左30萬出去
佢賣樓果時都係賺得100萬
眼白白 無左3成利潤,再計埋租金支出
完全係一個活生生嘅反面教材
仲學人做幼稚園,唔好誤人子弟啦!
臭八婆!死肥閪!
錢唔到佢賺就認命
落錯車 如離開了幸福的高速路
誰又保證我明天將更好

才後悔發夢那代價很高
又唔好咁講。做人阿媽肯供書教學都算係咁。無留比仔女 都無得怪佢
jojo
落完訂又撻訂真係...
咁綠楊 美孚 太古城 麗港城 第一城 屯市唔舊咩
咁多老牌屋苑得麗城升得勁慢

佢當年賣左之後買yoho/tko/綠楊萬景
今日買多間都仲得
兒登:租樓日日賺
最好笑係仲要死撐個決定無錯
弱智咩 一開二緊係等升到咁上下 加按 再買多間 其中一間再放租
廢淡 租租就係咁 輸剩把口
而家望返轉頭知個發展係咁就梗係知個玩法啦
正如匯豐如果繼續派息,「loop loop loop」班人都笑你唔識賺錢啦

我唔係話覺得佢落車啱,不過大家有無諗過佢當時既資訊都好局限,佢已經受左傷害,亦都無咒啲贏左錢既人,唔覺得大家應該鞭佢屍
咁撚激動
其實自住真係唔應該賣
risk太高
無得咁比,拎綠楊比,始終高麗城一線,升幅比佢高亦係正常

不過其實片主已經透露咗,賣樓係老豆決定
說話唔可以咁講
當期時2010-2011年 美國依然係繼續極低息
當聯儲局未開始加息前 跟本樓市係未有泡沫 未停止升幅
直至2016年先開始有加息
加到2018年先過2% 亦係樓市見頂嘅時候

賣樓時
只在意已經賺幾多 或者主觀願望覺得升得多就會跌
而完全唔考慮息口 QE 大環境
係絕對戇尻
村屋都升得好勁
佢呢啲濕鳩語氣 懶係字正腔圓 聽到好撚想嘔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞