iPhone SE2 用家討論區 (8)

1001 回覆
7 Like 17 Dislike
單手冇影響 反而我變咗唔會用手指尾托底 而家揸住背後舊嘢多
之前用慣X、XS、11就會覺
未算多,有D仲以為係se,睇真原來應該係7、8(因為係白邊框」
7、8白色係白邊框,SE一定係黑色前邊框
個芒一花左就知芒貼幾重要
12好似會有細機出,唔會後悔,touchID仲好好用,12細機舊電續航能力都唔慌強得去邊,下一代SE就可能係用12細機改造
用左年幾XS個芒花左,平時打字又多,想揀返一部細機偏偏出左SE,諗左成個月就入左手,部xs反而變左副機。SE影相冇廣角,但係清晰度唔會輸xs,色準可能仲更好,單手操作反而冇得單手zoom(XS有),用過XS覺得有啲功能平時少用可有可無其實用SE都夠。最大缺陷當然係舊電,得半日貨。個芒一定冇XS咁靚,黑色尤其係,不過睇片都好夠。指模解鎖真係呢個時勢最方便,set左手指公一攞起部機已經開到鎖。單手打字take notes真係方便過其他iPhone,機不離手可以諗諗佢
呢樣真,都唔爭在嗰少少,加厚左又重左,冇左最大優點其中一樣,插尿袋用好過
我都係由Xs 轉se,唯一唔慣既係Xs 手勢同tap moon 著
呢兩樣都好快適應到,起碼真係想用返細機都應該俾到SE高分用住等12細機
大家分享下用咩Case
弱弱一問,究竟邊隻mon貼係岩用
用過兩隻都唔啱 一係有白邊 一係就左條黑邊遮住個mon btw唔好用咩弱弱啦
各位粒電最大客量仲有幾多
得番96..
仲係100%
100%
97%
Up唔up13.6好
+1
battery case啲電都去得幾快下 是咪正常
100% 係咪四月一出就買先?定遲好多
應該點都會drop 左幾%
第一日就AOS送上門
我本身唔打機
都係email,WhatsApp,Lihkg,Twitter,Tg,打電話,睇漫畫多
都係一出第一日就買...冇乜打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞