iPhone SE2 用家討論區 (8)

1001 回覆
7 Like 17 Dislike
減兩舊用銀聯卡再減百5
想問電量係咪真係唔得?太少,要一日充幾次?

利申:唔多打機,就算打都係一日半個鐘~1個鐘內,平時都係碌手機多
1-2次
由ip6p換左se2
se2點解同舊馰拍埋明顯地個畫面好似多左層黃色咁
係正常係咁定有得set
光暗度都較過
就算光左都仲係黃黃地咁
你講緊原裝果個電池殻?
我唔會買佢喎 又貴又樣衰又大舊 又唔係智能叉電 又唔知可唔可以由0%充滿100%
我呢家另外配一個電池殻 又平又好用
11 pro 256G轉SE2 64G
用咗接近一個用 覺得除咗電比較消耗得快過11pro 早3至4個鐘左右就無電之外 其實都幾好用
基本上SE2一日一充都夠哂24小時用 跟以往用開既iphone無太大分別 返工就用電池殼 平時出街都夠用唔洗帶電池殻 只係用SE2要早3至4個鐘頭前叉定電咁解 如果關咗定位 SE2明顯會無咁食電
有咩原因 要11pro 換se
頂唔順佢個M字額 似十足有隻鬼手掩住自己對眼
同埋個mon黃 ,晝質唔夠iPS清 音色越聽越似鬼食泥
機身重 加埋電池殼更重
相機拍照效果不外如事 只係其他較差 所以做成錯覺 覺得11pro好 但比較起ip7+ 反而11pro較多雜訊 ip7+較真實同自然 無出現明顯雜訊
再加上蘋果張11粒𣄃艦U分割比SE2 價錢仲要係11pro 既3份一就買到 咁點解我仲要繼續用呢部垃圾11pro去虐待自己?
簡單啲就好似 我比過億住清水灣 點知住落得個名懶把閉
之後發展商張清水灣個設計搬咗去深水埗
咁點解我仲要住清水灣繼續去虐待自己而唔搬去深水埗咁笨柒?
有因必有果
呢個老謀深算既奸商 張個出售咗既設計再分割比其他地方去圖利 完全係違反銷售專業精神
呢個惡果 必言係無下次
係設定度搵極都唔見有呢頁
上網查左搵到了
但較極都係差好好冇以前咁光猛咁
螢幕與亮度熄咗原色調就可以
control center
True tone ?
有無人touch id成日都用唔到
要重新開機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞