[KEF EGG Duo] 電腦喇叭

117 回覆
5 Like 10 Dislike
運到香港都2200
唔平
呢個係歐洲電力環保要求,但可以揾cs幫手disable(amazon用家話kef uk最易話為,send個file比你自己攪,hk好似要搬對喇叭上去仲要放低2日...)

申利:KET EGG用家,好滿意!
屋企hifi喇叭都用開KEF,中高音真係正,但低音(講EGG)就唔係賣點。
早排asia miles換左對係房用 我覺得要睇你之前用咩 我之前就咁用dell soundbar 咁個分別都幾大
如果關左窗低音就好夠
不過認真 我係佢度聽到lsx 真係兩個世界 自問木耳都聽到個分別 但價錢就
我就係諗住用AM換
巴打係咪都係上kef music gallery到試
我上到去都冇試啊 我係直接AM換 跟住AM EMAIL比張卷我去果度拎
但咁岩佢個度有LSX長開
真心係一定有分別既 但我又覺得唔單純係喇叭 環境都有影響
我對EGG DUO 拎番屋企先開箱 至少我間房80尺都夠用有突
一關窗D BASS 就勁好多
你問我原價比2980就未必值 可能我木耳
但AM換感覺抵好多
至少我打STAR WAR FALLEN ORDER 刺客教條 TOTAL WAR 同睇下NETFLIX都夠用有突
窮鬼想買電腦喇叭1000樓下
Creative t40 好冇
買lsx 不如買 PSI
大家都差唔多價錢
但PSI個樣真係
放喺到都覺得篤眼篤鼻
巴打廳用咩
一直覺得呢個brand overpriced
同埋可以好肯定佢marketing 用好多錢
一定 見佢送晒比啲歌星
巴打你係咪都係長插電腦用?
係啊 但得USB 用到
光纖插電腦冇反應
可能佢淨FOR插音箱
I see. 聽你咁講 隻野都未叫好差
用AM換應該都抵既
同budget 有咩型號推介
好肉酸
Bose Companion 2 III
用緊edifier隻Luna Eclipse
呢個都係我唯一欣賞既鬼國牌子
用料夠同埋真係有設計,唔係一味得個抄字
不過個bluetooth好廢,想當wireless用就唔好考慮佢
pm0.3h
你地會點試一隻喇叭音質如何?
之前諗左一陣最後都決定買LSX
後尾嫌低音唔夠 買埋佢地既Subwoofer
啱聽覺得好聽就是好
唔同品牌唔同取向
天價喇叭啲聲都未必啱聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞