[KEF EGG Duo] 電腦喇叭

117 回覆
5 Like 10 Dislike
巴打 呢2個地方係試lsx?
賣左俾香港公司啦, 變左MIC
只係貴價級既無源喇叭先係英國做
係 巴打 有冇其他喇叭介紹
如果電腦出,真係支那speaker最抵玩,音箱有最大就買最大,speaker係一吋長就一吋強,唔好信喇叭有短少精悍呢D宣傳字句,呢D係玩左廿年音響洗左咁多錢既結果。
我自己用電腦用genelec, av 5.1amp用Marantz 7013, 搭delia opticon 全套.

同價就比邊個箱夠大,自己聽,無其他可介紹到。
唔該巴打
咁你對egg duo有乜評價
無聽過真係比唔到,但自己問心真係不如買個支那牌子算,家下好多歐美名牌都俾支那收購左,KEF,monitor audio , dynaudio.

仲有連登仔係咁推有隻細speaker, 個名好似叫IK, 我估因為同apple合作先突然變出名。

2千去試下D 支牌edifier, 惠威果D都可以試下,惠威對H4都唔錯,雖然成4,5年前既產品
不過介紹支那喇叭實俾人屌
Lsx 同x300a 點揀?
X300a好似係得3.5頭,如果要usb當然諗lsx
明白
iLoud Micro Monitor
https://www.ikmultimedia.com/products/iloudmm/
上星期係thomann買咗,運緊嚟
呢個size同價位應該無咩對手
我見好多人介紹呢對野
同egg duo比 有乜評價
上面有巴打都講 egg duo低音可能會弱啲
如果打機睇戲應該會唔夠
iloud個低音 呢個size嚟講已經唔錯
不過都係睇你個人喜好同使用習慣
如果覺得egg duo啱你嘅咪去馬
始終都叫大牌子
我覺得個樣好怪
唔是我杯茶
就算LS 50個樣我都麻麻,唔覺特別唔覺靚,只係唔樣衰
但係又覺得LSX個樣好靚

咁細隻就唔好講求低音喇
想多低音嘅幾百蚊加多隻嗰啲6吋超低音啦
我覺得好樣衰
個人覺得egg duo好樣過iloud 所以仲未會諗iloud住
問下係驚呢個價買左egg duo唔抵姐
買完 LSX 又會同 LSW 比

無窮無盡
唔值呢個價錢
不過如果你有考慮埋外觀既話可以去馬既
樣靚
功能夠多
但作為喇叭最重要既一樣野音色.....無呢....
如果話加隻sub 先有低音...點解唔一開始就屌隻漫步者....
重有2k袋返
低音都係箱大細控制,箱越細就越少底音,係死症
無限畢直?
要幾吋大左右?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞