[KEF EGG Duo] 電腦喇叭

117 回覆
5 Like 10 Dislike

有冇巴打買左KEF EGG Duo? 見佢幾好樣 諗住換黎當做電腦喇叭
不過上網睇完 comment好似好壞差半
有冇巴打解釋下 / 推介下有冇其他類似幾好皮唔太大舊既電腦喇叭
緊急
急需請求大家支持本土文化戰線

我地小隊係做整合香港本土YouTube channel
但我地小隊依家面對緊一個極嚴重問題

就係冇哂貨
急需各巴打瘋狂報料

覺唔覺得香港真係無乜本土YouTube Channel? (3)
https://lih.kg/1965140
試完佢同LSX,結果買咗LSX
無比較無傷害
畢直緊就唔好試晒兩款
咁2個價都差好遠下
上網睇啲人話egg duo 比較似係用返egg啲料重製
或者巴打會唔會suggest有乜喇叭好
其實我自己就對聲冇乜要求
覺得egg duo幾型仔
睇畢直
千零:Acton2, aura 3
兩千零:egg duo
如果擺房用嚟聽歌嘅話,應該算唔錯,人聲表現唔錯,但要嚟打機嘅話,就低音稍為弱左少少,睇吓你想要邊樣囉,至於用嚟同LSX比就梗係冇得比啦,價位差一倍都唔止。。。
egg duo用micro usb會唔會有乜影響
乜都唔識 希望有巴打指教下
我諗住係當平時聽歌 上網 or 有陣時會打機用下
同lsx冇得比啦 都差好遠下
音響窮三代
入坑過程都係一種樂趣(痛苦)
即食 or spoon feed,會唔過癮
簡單講:7成嘅錢隊落喇叭,2成amp,1成線材
慢慢玩
旺角好多地方有得試
學樓上話齋,無比較無傷害。
你話對聲無咩要求就無問題啦。
出去旺角d影音鋪試聲,啱聲咪買囉。
KEF話晒都音响界名牌, 二千零蚊算好低玩,同埋呢個系列D色水好吸引,不過要彈嘅就係佢同上一代嘅規格差唔多,仲係藍芽4.0,冇咩進步,係換左新一代嘅喇叭同埋調音唔同左囉。
本來打算換佢 最後買左LSX
係 喧岩係youtube睇到有條片盲係插佢4.0 + micro usb
巴打們都咁有錢
Times 誠哥有LSX
egg duo我就喺你唔想去嗰度試。。。
咁去個到試啦
LSX就等我之後會追聲再玩上去啦
唔該晒巴打
經常自動熄。解決左未?
有冇有既巴打講下 我都見有呢個問題
Mk有誠或者灣電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞