想問下有冇巴絲仲幫襯緊華御結?

191 回覆
467 Like 142 Dislike
唔係全世界黨鐵員工優惠,有識得係九龍灣總部返工嘅黨鐵朋友指,當時一開業係有員工證優惠呢回事。至於我的朋友係咪我就

下面親唔親建制你可能當我太武斷講,得罪到你SORRY了

不過咁講,我都想真係了解下,你地公司工場真係廿四小時運作咩?大大話話幾十間分店,咁多間係黨鐵而又一早流流就要開門,真係每日早上即整又整得切?
咁大間集團又好難全世界立場一樣既,樓主講既都無衝突
612之前成日食
想睇多d證據
純針對呢樣野 前線黃代表公司黃
其實華御結高層全部藍絲黎
https://lih.kg/1392580

連登以前有人咁講
邊個財團?
藍既定義愈黎愈低 黃既定義就愈黎愈高
你班垃圾真係笑撚死人
藍鋪?
唔係幫佢地講說話
其實好多呢啲食物工場為左趕做早餐都有通霄深夜更.....
嘉頓美心個啲一樣有

利申從來唔食
所以先問下係咪真係有深夜更通宵更
如果唔係點得黎禁實牙實齒,講話每日即日整呢?
無source就屈藍
幾十年後黃絲人數得番20人既預言就快成真
以後乜都唔好食算
其實我冇做好耐 而且間嘢簡直虐待員工咁款 所以我唔係偏幫 我只係講道理

你講嗰個員工優惠可能我唔知 我唔係番嗰區 我呢邊冇order要俾黨鐵職員員工優惠 部收銀機冇顯示 training嗰陣都冇講 可能同黨鐵deal左?或者負責嗰區嗰個嘅問題 我相信老闆都未必知

errr 親建制嗰度 我只係想講番 親建制同紅/港豬嘅分別

我唔係工場做我唔知 不過個工場面積係好大 係荃灣一棟工業大廈入面 加上佢一日係有兩個時段上貨 朝早同中午 所以佢唔需要一早整曬 同埋如果真係好似你咁講扮新鮮整好 點解佢要我地每日臨走前掉曬啲剩餘嘅佢 仲有呀 佢每一隻飯糰後面都有寫expire個日期 全部都係即日
無source就彈一句話佢係藍
兒登仔係咪真係無腦到咁?
有可能係佢間舖嘅問題 其實每一個區負責人都唔同 所以處理手法都唔同
聽過幾間舖同事講 負責人一早係放tg之前已經放曬人走
另外剩餘嘅飯糰方面 話俾攞走已經係好耐之前嘅事 聽店長講係有人放啲飯糰出去賣 公司唔想有食安風險 所以唔比員工攞走 而家全部要掉 我間舖係咁處理 從來冇人話收番總部

利申 非打手 你想要證明我係員工我可以俾你
你可以wtsapp customer service 佢地好快回覆 應該會比埋證據你
ISO 係講 做唔同野要有procedure documentation 姐⋯

唔同ISO14064:2015 cert 咗就低碳排放咩 佢證明你有audit 過有system mon 住炸麻

攞過啲堅啲既料先出黎啦

利申冇食過 好貴
放落口成舊飯,啲料少到
有晒日期呢個當然知亦都理解,每一日啲產品都係寫住即日日期都真。所以我係想問,唔係一早整晒,點樣有方法係一大清早就有野賣姐

巴打你係做過前線,咁返早更個陣總係會有貨賣俾客做早餐掛?有無考慮過啲貨係咪真係通宵整?

當一間店早上8點開門,工場好似你咁講係荃灣,運輸到門市都要時間。如果開門做生意就有貨賣的話,咁道理上連埋生產時間計算,除非真係有深宵更,否則我理解唔到點樣係即日整而唔係隔夜姐。

打個比喻,我前一晚做好,都一樣可以貼第二日日期,一樣可以第二日關門時掉晒啲貨佢,件事本身同啲貨幾時整係無矛盾的。

所以我想知佢地工場係咪真係有運作咁耐咁解暫時又搵唔到佢地工場有招聘廣告
證據呢屌
齊爭取獨立 香港再出發
其實而家點都唔會幫襯佢
佢啲分店係黨鐵
買佢=送錢俾黨鐵
我明你個比喻 但我覺得佢係賣之前先整 唔知係咪通宵啦 因為佢好多時候會突然之間有啲款冇貨 話咩冇材料 趕唔切整etc 又會突然之間要我地將某一款下架 話咩漏貼日期定唔知點 如果佢真係預先整好 應該唔會有呢啲情況出現 應該唔會有呢啲情況出現

工場啲嘢我真係唔係太清楚呀sorry 我做店員 工場有招聘開呀 有啲舖旁邊會有貼招聘廣告 你得閒可以睇下
只幫襯黃店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞