海奧華預言

113 回覆
20 Like 14 Dislike
有冇人讀過呢本書討論下,解釋得幾合理

書中透過作者米歇的親身見證,帶領我們俯瞰綜觀地球的古往今來,不僅揭露了地球史前文明、因果報應、生命輪迴、基督來歷、黃種人起源、地軸變遷、金字塔的來源和用途、地球上的第一個人、平行宇宙……等等的神秘面紗,更闡明我們雖然身處看似進步的科技文明時代,但這些科學技術卻沒有成為人類靈性提升的助力、反而使得人們耽溺於金錢系統和物質世界裡,缺少了對生命的深度內省與靈性面向的發展,結果終將不可避免地走向末路……。
睇咗
可以領會一下4大皆空,[地丶水丶火丶風] - 空
一切皆幻象
我都想比外星人邀請去星際旅行
講多小小得唔得
睇完,大概解釋人類/地球歷史,其實在近幾十年已經唔少有相關訊息講過人類歷史係不斷實驗、學習、經歷,最後達致提升進步。海奧華預言呢本書辜勿論真假相信與否,的確解釋出一個合理嘅演進過程,而且在其他高靈訊息中都可以得到大同小異嘅印證。但可惜透露得唔夠完整...
未睇晒 前幾日睇咗條曉涵哥來了片有大概講解
曉涵哥條片同書有出入,條片講少好多,亦加入曉涵哥嘅獨特見解。本書本身係針對某宗教做批判
我睇完曉涵哥都買左
實要好高靈性先得
我睇完youtube就買左本書睇
其實書中講的野大部份都講得幾好 簡單易明
呢D書睇完 信的會信 唔信的永遠都唔會信
睇完呢本書我開始信佢講的一切
都係對人幾好的睇法
睇完搞到我覺得死 唔再恐懼
我都想買書 邊度有?
睇完個youtube先唔想買

佢講到外星人有好多野唔比得地球人知
但就話比個男人知?
點解華人youtube頻道一個月內差唔多出同一題目片
欣賞樓上各位有勇氣係學術台討論呢類型題材

而到依家都未有罵戰
有一個問題
係我地之上有最少3個文明
咁D高樓大廈係曬邊
冇可能變左灰
如果係地底咁震動探測會有反應
點解有會咁聰明會冇製造地底城市避免全滅
如果咁高度文明太陽或地球週邊有吸收能量轉發器

聽完重多問題
美國: 支持外星人嚴正執法
祭司、長老大曬,法力無邊
睇金城山人詳盡好多

通常係太複雜或者對人類靈性發展無幫助就唔會講
因為個男人有81世轉生 比起其他人會更易體驗到 本書講
書講左好多野 好多youtuber冇講過
咪姐係 渡劫修仙
你可以當佢故事咁睇
作為一本科幻小說都ok嘅 但係個世界觀明顯有矛盾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞