[I/A]Pokemon Masters (33)| 寵物小精靈-小銀與鳯王的邂逅【勿忘五大訴求】

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Dragon Pulse
Fire Impact

2招新大技能係datamine到

不過水屬育成又未出
arena弱水又未出
呢一兩個月真係突發出都唔奇嘅,5月31前後
龍波會唔會係蜥蜴王mega
小智淫娃
火個招未聯想到
順勢開個星盤
收到,2028年記得返嚟玩新關
卡奇同火龍龜?
唔知
可能npc用都唔定
火龍龜係邊隻
唔係掛 爆燄龜獸似反傷多啲 唔似會出全攻型
Fire impact本身以為係我唔記得英文名嘅招
點知google好似無呢招

咁我諗應該係npc鳳凰用嘅sync
因為無trainer所以用叫做xx impact嘅sync
上次日神都係咁

結論: 應該有鳳凰bgm聽
係 公廁大技都叫乜乜sync impact同乜乜impact, 火雞同未進化嘅火系怪都係用同一招
又打完大修
仲有15個鐘
reddit鬼佬: 去社交啦
好樣衰
又笑鳩毒撚
終於有時間認真望吓幾隻新怪

大鋼蛇
單論物理耐久全game第一, 綜合耐久mega前全game第六/mega後全game第二, mega後係最接近草蛇耐久嘅怪, 不過mega怪做support係慘啲, 好難有機會變身
招trainer技好大戰術價值但唔算好泛用, sync盤好多花樣不過大部分都用唔著, 一來塞唔入沙隊二來太低攻冇必要提升輸出, 如果沙隊要坦用電傘有更高續航力, 要抽嘅話我覺得1/5夠做

廢課怪
用嚟提早體驗3/5路卡, 攻值技能各方面都同3星嘅路卡接近一樣, 但輸出不及4星路卡, 同路卡一樣status quo鎖3/5, 低過3/5會好難用, 唔打算抽到3/5嘅話建議唔抽等3/5路卡仲好
對比路卡sync盤唯一亮點係有ramming speed, 速度+6會有額外30%輸出, 唔算高但配日狗降防都可以做到噴水平輸出

美納斯
最奇怪嘅一隻, 太刻意針對鳳王event, 招trainer技反彈狀態完全唔實用, 咁嘅招竟然限用1次仲要冇得refresh, 其次係mirror coat機制太苛刻, 擺明係用嚟反擊solarbeam. 3技4技都係只針對鳳王, 有啲可惜
打鳳王event以外嘅關只會用1技同2技, 對手中trap+殘血之後輸出非常可觀, 可以當係高級版雨翅蛾用, 入黑狗隊/雨隊都得, 雖然蝕咗兩招但有好大發揮空間, 如果之後要為打event而抽都唔使覺得唔抵

鳳王
攻值低, 聖火亦太低傷, 晴天下x1.6再x1.5依然好低輸出, 如果冇powerup嘅話都幾大獲, 只能夠做晴天娃娃spam 2格嘅solarbeam, 希望會有powerup令輸出唔好低得咁難睇
大鋼蛇同美納斯應該點都會射個十抽落去
美納斯鏡反得一下真係有啲on9 係咪又搏人抽到拍3我覺得雨翅蛾干擾能力好好多
鳳凰同小火馬永續晴天應該幾fun
而加入坑是咪不智
pmed
唔算,快手追哂啲免費石抽地龍都ok
唔抽3/5靠打活動都可以食糖3/5
可以砌沙隊玩
捨得課金的話仲有自選5星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞