[遊記]東京經典及近郊之旅(東京,河口湖,國營海濱公園)

126 回覆
12 Like 3 Dislike
天氣差冇咩地方去,所以只搭兩程巴士,巴士劵冇so
睇唔到呀,去兩次河口湖都睇唔到呀
冇呀,day tour 包左lunch 。
同埋果日見市場寿司都排晒隊
搶卡咁惡
留名,繼續努力寫
係喇,司機見到遊客燥底
會唔會係以庶上車唔記得DO
但佢4條友淨係搶一張黎do 所以唔撚明。
快啲更新啦
更新未
DAY3 東京錦糸町

因為BUDGET 關係番到東京冇得住番新宿要住錦糸町
揀左好耐揀左錦糸町相鐵FRESA INN

原因如下:
1) 新宿,上野,池袋,銀座 D 酒店果幾日都好撚貴揀唔落手。
平時住$1000樓下酒店要$1500晚
2) 有團友需要購物錦糸町車站附近有大間AKACHAN,DAISO
3) 小弟要配眼鏡車站附近有ZOFF 同 JINS,之前係北海道試過ZOFF想試下 JINS,最後兩間都有配。如果配CHEAP CHEAP 眼鏡架 JINS 完勝
4) 酒店 TWIN BED ROOM 除番唔洗$800晚
5) 酒店附近都好多野食

壞處:
1) 錦糸町南口好多支那 G,質素比屯門娜娜還差
2) 地下好多食肆夜D 會有米奇
3) 鐵路得兩條線要轉多一兩次車

番到酒店CHECK 完IN休息一陣就落街食野,
正正酒店樓下有間食燒肉既但FULL BOOKING唔比入
之後附近有間牛角都好撚FULL唔比入
最後樓下有間有位就入去食,但都唔錯又幾平

ぼてぢゅう錦糸町酒場
https://tabelog.com/tokyo/A1312/A131201/13215770/
原來咁多企街
真係想問佢地支那咁偉大點解要黎小日本做G
In Tokyo, we had a sleet shower and a hail shower earlier but now, it's foggy and drizzling.
無人想知呀 屌你老母
住過北口akachan隔離間酒店
又平又舒服
一落街仲睇到skytree
DAY 4 國營常陸海濱公園>大洗磯前神社

BOOK 左LOCAL TOUR $700 一個,行程如下

7:45 要到新宿華盛頓酒店集合,所以一早就要出門口

到新宿由南口行去華盛頓酒店,經過WENDY'S 不過冇時間食
間WENDY'S 之前經過好多次但都冇機會食
果日要咁早起身,總之住華盛頓酒店喇(講笑,咁舊唔想住)

準時到達酒店但個導遊唔多準時8:00先到
全團得10個人所以坐VAN仔架車好撚"登 ",坐到10點幾先到
掃帚草嘉年華最後一日,有餐車賣野食不過冇咩時間行個公園所以冇試到

太多人,行完一轉都夠鐘走了唔夠喉

REVERSE VIEW
仲可以一條直路行到去skytree
樓主好孝順
我都係行路去skytree
深夜散步好正 條街又冇乜人

住過幾次相鐵FRESA INN 幾方便好住
不過我都怕咗嗰條拉客嘅街
我會行北口出 嗰邊清靜啲
再兜返條紫色隧道返酒店
果日大風大雨,依條路好撚大風,
遮都開唔到
我fd住過一次$4000/晚
但食D野好頹
同期我住吟景¥18000/晚都好過佢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞