金庸無雙2完結篇MOD 菊花版(10)~天元~ 討論區之願榮光歸香港,以及所有熱愛自由與和平的朋友們!

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
唔明?
btw,流出未?
上次我話佢呃錢都起碼換個unity再出黎

屌你老味仲係xp
完成度有幾多先?同金5有咩分別?又係開放世界+天書?
線報

向巫師3學習
仲有冇
原版不嬲冇
故事會非常多 笑死
房中術咩冇,係冇愛與死咁多咁咸
以金五標準 故事算多定少
金6
優點
天氣系統呢個算係劇情推進多左變化
新嘅對話系統算有意思,但冇得麻袋落藥都係差d
劇情演出整得算幾好
睇人用武功可以慢慢學又係唔錯嘅系統

缺點
屌你老母仲用xp
現階段劇情少武學少
ui有少少一言難盡有d系統未摸索到,叫做複雜過金5
初初劇情有少少一言難盡
唔知係未整定點,冇女角、冇自定義頭像/模型
天書劇情融合成點,係咪可以睇到唔同天書角色有交流同埋射雕神雕今次點處理
BTW又周星馳
完成度5%玩6至8個鐘。。。
完整咪成120個鐘
佢整到50個鐘都叫勁啦
暫時見到笑傲天龍射雕
上面張圖個劇情就有三本天書融合
算唔錯
天氣系統有咩用?
轉圖個陣會隨機轉天氣
落雪地下會多少少積雪貼圖
咁佢整任咪可以加個天氣
比如某npc落雨先出現比你打咁樣
或者有個村姑會叫你落雨去播種咁樣

算係唔錯嘅系統
其實只係開頭似,同埋講俠道on9之外,後面開始正常,冬校我覺得唔錯

育成一定唔會同金2比較,有限時有得揀科,佢係有限選擇唔會金2咁變全能,算係強化左武林群俠傳。變成校園劇想模仿 persona,反而介面跟 p5 風格差好遠

同埋遊戲裡面好似唔係寫宗家分家,係嫡系旁系,雖然差唔多。佢有d風格係抄日漫,連作畫都係,應該係漢家松鼠負責,d路人臉如出一轍

總體黎講好玩喎,如果武林群俠傳 fans 呢集內容豐富左,育成第一年都玩八個鐘。如果佢keep到第一年既內容做埋二、三年,再整大地圖大城市,畫翻d人樣同配音,咁就好好,雖然不確定性元素好多
留個名先
淨係玩左4個月 暫時覺得幾好 可惜冇左舊畫風 新畫風比較單調
的確係借鑒左好多日系元素 人設 故事之類 暫時唔會太過脫離武俠風格 融合得ok
至於佢之後唔更新都ok. 70蚊算可以接受
LM等6睇下有幾差
玩晒2同5
未玩過2/5
6還可以一試

玩過
唔值得比一舊水去玩
俠隱閣都係70
收皮唔想刷
搵柯鎮惡學招垃圾技都要農60隻怪
每次入長樂/曼陀山莊都要清一次場先觸發劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞