【PC】Dead By Daylight(黎明殺機) #1

436 回覆
10 Like 0 Dislike
我唔太熟freddy,只係知佢有血緩速,同可以靠痛去醒,其實係咪要夢入面先殺到人?同埋D假板係點出現?人係咪一定要盡快出夢?
你都有道理嘅
最緊要係斬9死班survivors
當叉燒咁斬
諗起都興奮
不過冇得用ghostface teabag 係有少少不足
我唔追求4殺,只係追求一場可以掛下又比你救下既good game,唔係5分鐘就3部機😭😭
其實呢個版真係9玩都R1...
冇用D強勢角同高配好耐...
假板勁血池太多啦 我玩佢一定係假板
改左版唔一定夢入面殺人
只不過斬左刀就入夢境or 60秒?就自動入夢境
假版位置可以係踢爛咗版嘅位置
or 某啲位置
會spawn版既位(e.g 車庫啲車或樹同樹)
人最好出夢境 因為會見到唔知係咪真版,血池同埋
可能佢帶果啲debuff
你指鬼? 我好少玩其他鬼玩ghostface 都未用過配件

基本上隻隻都會輪住玩
各有各好
血池可以防埋loop
假板打某D圖會好辛苦
其實 我反而少用佢個技能去望到一刀
都係用0心跳斬佢
你試吓燒醫院or 實驗室地圖配佢
可以嚇死佢地
我只追求殺人嘅過程
視分數如浮雲
我都冇用過佢個一刀
最中意背後拉人
毀滅照帶
用返D可以防loop既killer
捉第一個盡量係到3部機開始掛人展開你既節慶
其實係不過玩左咁耐ghostface ,唔想放棄
你家下下覺得要4殺先嬴其他冇計

而且上過R1 就9玩都得啦
我唔追求4殺,只係追求一場可以掛下又比你救下既good game,唔係5分鐘就3部機😭😭
毀滅照帶
捉第一個盡量係到3部機開始掛人展開你既節奏
不得了節慶食緊野笑死
打錯字姐
其實個節奏suppose係點?定視乎鬼而定?(2部機整好係咪起要有掛2次)
屌 我仲咁認真上網search緊咩節慶
我幾中意
一開始係
因為人係整機方佢自己自己控制到個節奏
killer 要將個節奏捉住係就要令到人開始救人

減員針對係最好既方法,但家下每人都會有一個打頭
想回防都建議係打同追救人個個
來回掛人個2件節奏點
其實係不過玩左咁耐ghostface ,唔想放棄
你家下下覺得要4殺先嬴其他冇計

而且上過R1 就9玩都得啦
毀滅照帶
捉第一個盡量係到3部機開始掛人展開你既節奏
其實個節奏suppose係點?定視乎鬼而定?(2部機整好係咪起要有掛2次)
一開始係
因為人係整機方佢地自己控制到個節奏
killer 要將個節奏捉住係就要令到人開始救人

減員針對係最好既方法,但家下每人都會有一個打頭
想回防都建議係打同追救人個個
來回掛人個2件節奏點
豬肉鋸
玩下蜘蛛又易上手
Ghostface你要上刀就要識得偷𥄫人
如果唔係點解唔玩豬女
每隻鬼都有特點
兔女火力強可以連擊,追人可以玩Fake迫人落板再飛斧令佢訓低

呢啲全部都係要練嘅功夫嚟
玩得鬼就預左要練搵人同追人,要盡快斬低人,人類方先會有壓力
如果追人追得唔快基本上唔洗玩
場場都10 分鐘左右完
如果你令一個人上鈎都要成分半鐘以上
應該好難收得晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞