其實叫外賣送上門係咪一定要比貼士

323 回覆
699 Like 76 Dislike
令我感覺到物超所值
唔明點解比咗運費仲要比tips
點樣做先令你感覺物超所值?
佢唔可以搞你個飯盒,但係行路唔小心撞到個外賣,路面不平跌親,佢都唔想嘅

要玩你大把方法...
通常唔會俾 我俾嘅錢已經包左外賣錢 點解仲要額外俾錢

除非特殊情況 打風落大雨嗰啲就會俾
Foodpanda/Deliveroo:信用咭比錢+五蚊cash tips

餐廳果d比齊頭唔洗找, 如果咁啱$50就比$50算
佢唔需要做咁多
做到咁好
但佢做咗
令我覺得原來嘅價錢唔足夠得到哩個服務
咁咪畀
中四試過做KFC, 跟住俾人點左去做步兵送外賣
跟住找啲銀仔俾人嘅時候可能佢覺得我好可憐,塞返幾個銀仔俾我,跟住我仲同佢講話啱啱找錢應該啱數,你俾咁多我做咩
佢做咗啲咩令你覺得應該要俾tips?
有錢咪比
睇樣
會俾
但唔撚係好似你個case咁老撚奉
佢找足錢俾我,我再俾
冇wo,foodpanda用過幾次比cash 都主動找錢冇收tips
講真送得快先會比
知係喺波蘭喇
諗到藍絲記者個句: 比左你就係你架喇?
企係度等你
btw我會俾齊頭
唔會俾
我做洗廁所,d人入到來廁所見到我拖緊地都應該最少俾5蚊貼士啦。識唔識人情世故嫁

我做大快活counter,d人入來叫餐都應該最少俾5蚊貼士啦,識唔識人情世故嫁

我做巴士司機嘅,d人上車應該最少俾5蚊貼士啦,識唔識人情世故嫁

點解大家都係打扮工,有糧出,做外賣俾貼士就人情世故,其他又唔見有人俾?
行到塊西咁幾蚊都唔比,唔怪得咁多人情願做查飛狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞