其實叫外賣送上門係咪一定要比貼士

323 回覆
699 Like 76 Dislike
一路都覺得tips呢個習慣不嬲on9
明碼實價唔好咩係都要另外再加
同支那醫護要病人俾利是先肯醫根本同一個邏輯
收嗰個想
比嗰個唔想

幫推「資訊戰」 有個痴線佬準備好晒中宣部旗下Youtuber嘅report
https://lih.kg/1957525
曾經做過一單
送深水埗嘅,
個客個名有隻黃色心心
送到上去佢比咗20$ tips我

同路人係高質啲
試過一次叫fp 比咗20tips佢
一打開少咗個飯
打返去餐廳 佢話好肯定數齊7盒嘢
個袋張單都tick齊7個tick
跟住餐廳老闆話唉成日都係咁
跟住打返去fp 佢免費送返個飯嚟但已經1個鐘後
嗰次有啲後悔比咗tips個外賣仔
我有次送外賣搭𨋢,隔離企咗兩公婆,話黑雨都要送外賣,真係無陰公,點知係佢嘅仔叫,仲要1蚊都叫我找
自動找少錢我就未預過,但叫得外賣比些小小費都好合理姐,尤其宜家呢啲時勢
咪撚做囉外賣仔呢啲工勁多人排隊做

零技術 搵兩萬 仲一堆係度想屈貼士

咁爭嗰小小 當初比心機讀好啲書

(以上只適用on9咩人情世故理論外賣仔,做好份內事嘅我respect,利申次次比$10貼士,但見到成班外賣仔講到唔比貼士係罪咁就火滾)
證明毒撚做咩都冇運行
同係溫哥華出去啲餐館食飯一樣
俾咗貼士仲嫌少
仲要話係當地嘅傳統
但實情係服務差到不得了
5蚊咁cheap 你就真係唔識人情世故啦
起碼50啦
巴打你好 小心熱小心倒瀉
呢個係我PayMe
未試過俾 呢度美國咩
通常都會俾 有時d佢地俾完袋野食我就即刻轉身走咗 想俾都俾唔切
睇咩位 你地址好易到其實冇所謂

以前做步兵送上半山行到仆街

如果有貼士收梗係會好D
你老母為人著想姐,香港地個個有咁嘅心就好好多啦
有次nowtv有3個師父上嚟裝嘢,我都一人一枝凍飲
少少錢大家都開心,super
如果突然大雨,天氣好凍好熱都會比。
或者真係好遠,好難入嘅地方。
但正常一般情況冇比,做外賣又唔係冇人工出
好一句道德綁架
你應該俾二百話唔駛找
通常應該俾幾多先合理?
屌 番pt有時要送埋外賣
收到貼屎嘅機率少撚到仆街
行到身水身汗又重最多收過$4屌你老味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞