Mystery Ranch同好[9]Built for the Mission

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
啱啱入坑入咗個黑2dap 除咗塊貼太細真係幾靚仔
打滿佢正面睇覺唔覺得好似條jer
講笑,2 day CP value 的確高
巴打喺邊買?
有無巴打用rip ruck? 想入返個日常edc用
16樓
上星期個隻程度已經會濕入去
放左本書入袋濕左隻角
買完個袋已經去埋買RAINCOVER
一睇就知得拉鍊位叫做防入水啦
你地要既真「防水袋」呀

巴打喺邊買? 我都想入坑
16樓
去camping
大家會揀Sphinx 60 定Stein 65 ?
睇返軍版舊款嘅設計
做乜新款啲設計柒咗咁多
Molle 少咗, 拉鏈膠樣衰咗, BVS 又短咗
以前komodo dragon, Hitchhiker, 3 Day 都好靚
Dana III 係咪有心玩嘢?
因為軍方大佬要輕量化,你由socom spear pack可以睇得出
拉鏈就係因為之前黑色係用NVS會見到明顯Y字,
新拉鏈就加咗IR會冇咁明顯(for軍事用途)
BVS就因為MR話硏究同軍方使用反饋,發現唔洗咁長都固定到,又有通風性

總括嚟講佢係簡化咗好多野嚟減重去更適合軍方用途,但對普通用家就少咗好多細節位

總之好失望
2017開始改款之後冇期待過
不過3D MC新拉鏈都唔算太差,係日本秋葉原見到人用
對官方嚟講點都係跟咗軍方要求先嘅
我哋....
改到愈來愈似民版
我買民版唔好?
Overload > Terraframe 50
3 day > 2 day
Hitchhiker > UA
SATL > Sphinx 60

仲有無
又唔可以咁對位,不過真係睇你追唔追軍款
起碼有得貼patch,仲有MC色同高貴既IR拉鏈
咁民款又唔係差,仲輕好多tim
都係果句買咩產地咩款睇個人追求,我係軍宅先追軍款
而且我都係上ebay揾,個價合理好多(見到JP軍款個價真係喊三聲)
Ebay 連埋shipping 真係平咩?
我個jump overload連運費仲比官網個價平千幾
MSOB就連運4500不過就98%新啦
平均4000就買到Overlaod Or Nice frame既包,我仲要唔係98-99新唔買
Timberwolf就連運4200
我都係會追軍款...想買SATL出國行山用
揾舊款,新款中間拉鏈好柒
想問各巴打
女仔用 UA21 storm色會唔會好男仔feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞