世衞致電台灣求教 通話1小時

194 回覆
532 Like 24 Dislike
英國同德國屎眼聯盟就有佢地份垃撚圾
口罩有用定冇用 cho用左十萬條人命去諗 到而家都未有結論
香港到依家都未撚封晒
成個鐘都冇cut線
其實下下廢國前廢國後係咩意思
係咪hong kong bill都唔洗要?
德國有學香港人戴口罩,有研究過香港政府點解做得咁柒都咁少case,仲有本事幫歐盟內既其他國家承擔病人,咁都仲叫垃撚圾?

英國我就唔識評,不過bojo一野嚇走啲唔擁護英國價值既人都係好事

究竟你地班人想倒香港人米倒到幾時?個個國家你地都屌架喎,本來香港人要爭取國際支持已經難,係咪連條hong kong bill都唔要、係咪想德國趕埋黃台仰兩個走先安樂?幾時先明白滴水穿石呢個道理?
你真係唔識架wor
唔係成員做咩要教你
韓國只有同北韓接壤,都係同島國無分別
結果係點?
鬼島你只係被人利用乍!
全民口罩
再加上勤洗手,洗完手先摸口鼻眼
減少外出
已經好好多

基本上你喺香港求其問個人都識答
德國冇學過 只係話戴口罩「似乎有用」
而家條街都得10% 人戴口罩
下星期開始逐步放寬禁令
但係只係「建議戴口罩」

Btw 我發現連登有班人好似小粉紅
係咪叫之前cut港台線條傻閪打電話
做show
講啦,hong kong bill係咪唔洗過呀?
咁呢個真係有效
一招夠啦

唔信支那

問題解決
佢地個個國家都屌,因為果啲國家唔跟美國封殺華為(其實德國都踢咗華為)、唔同美國一齊反中、唔幫香港,但係完全唔諗下反中幫港對果啲國家有咩利益,人地個政府同國會選出嚟唔係for香港人係for人地國民架喎,點解要為一個香港同支那全面反枱先?

完全無視歐洲果堆西方文明國家既人唔想向美國下跪叩頭,想同美國平起平坐既想法,更加唔諗果啲國家既國力係咪強勁到足以佢地打開口牌去幫香港

有一日中共係香港大屠殺起埋集中營無外國幫拖都係佢地連累國際觀同視野仲窄過支那人、無知過台灣人

國際戰線同遊說手足打得咁辛苦佢地就不停倒米
韓國防疫其實做得唔差,只係一時間太多case paralyze左嗰醫療系統。醫療系統一collapse,就好難搞,好似意大利咁,起碼要過一排先搞得掂不過你要計埋韓國啲KF94口罩係疫情初期已經比人買晒。台灣口罩係疫情初期就唔見人有大量掃,佢之後唔比出口當然無事其實我只係想講台灣做得好係理所當然,疫情初期物資比其他國家充裕。香港人一開始都搞得掂,係政府唔封關姐。其實香港人做得都幾好台灣家下所做既嘢只係個人意識加政府政策相付相乘既結果,你都可以話佢做得好既。可惜唔係嗰個國家都有機會行到呢一套。同埋家下已經唔係疫情初期,其他西方國家就只有封城呢一條路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞