【四月新番】魔神英雄伝ワタル 七魂の龍神丸

269 回覆
2 Like 5 Dislike
一開始冇前因後果咁比人困住 我係咪skip左d咩
其實以依家嘅反應,笨大好大機會出資補完故事內容出BD賺多水唔定
只要有財氣,笨大就會投資
依家出緊既小說唔知有無補完到
黃金魂作畫垃圾到
垃圾過星矢奧米加?
https://youtu.be/5acuKEzvRBI
聽晚8點第6集
聖龍丸幾型
但以模型廣告黎講聖龍丸既表演時間太少
笨大:想看足本版請購買未來出的BD
出黎果下幾有霸氣
暫時覺得最型呢隻
變飛龍嗰下竟然無招式名。
點解又跳左咁多好似 上場唔係講緊戰神丸 唔聽電話咩
上一話隻合體魔神出場時佢有話啱啱出場
聖龍丸個龍頭凸左出黎
點解唔摺埋係背部
似騎士啲頭冠
點解可以變真夏鬼丸
但邪虎冇得變新星邪虎??
因為離開咗星界山所以冇得變???
新星邪虎丸係同新星龍神丸一樣,係星界山集力量借比佢幫手救星界山,到最後還返比星界山了

原理同宇宙界型龍神丸一樣,飛雲還返宇宙界嘅能量之後變唔返,之後先比黑龍角㩒住嚟打

要講唔通嘅其實不如話係點解仲有戰神丸,就算師父上過星界,有借星界力量做新星戰神丸,但還返應該係變返戰王丸,唔會係戰神丸還返力量仲要退化?
(留意返魔2有一幕係戰王丸同空王丸上宇宙)依家隻戰神點嚟㗎
當年龍星丸其實有冇變返龍神丸??
打完去返個池變返條龍
但把劍好似已經藍金色果把黎
以為今集用龍星丸BGM
龍星丸嘅力量建基於新星龍神丸,仲有光龍劍屬於光明空間同星界應該還返咗比海火子......
返而今集把劍真係屬於自己,上一把星龍劍斷咗,魔1把劍應該同黃金龍一齊封印咗起魔神山(黃金聖衣力量太勁,怕又有人想偷)
仲有真夏鬼丸先係本來姿態,夏鬼丸係魔2失去力量之後嘅型態
所以佢其實只係hea mode同認真mode嘅分別

http://www.slwataru.com/forumdisplay.php?fid=3
依個大劣網有得睇埋n年前廣播劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞