【四月新番】魔神英雄伝ワタル 七魂の龍神丸

269 回覆
2 Like 5 Dislike
原來唔係順住去
我仲以為超係第三輯
點解話超係平行時空嘅?其實超幾好睇 啲歌又好聽 不過唔知點解好似龍珠GT咁啲人當黑歷史
又想消費童年回憶嚟賺錢,又無咁多經費,搞到得9集15分鐘嘅劣作
唯一值得一讚嘅係OP同ED,仲有聲優

連龍神丸都可以咁樣出新一輯,唔知勇者聖戰同埋完全勝利有無機會補元呢
周年紀念作加上又要賣野都唔要求太多架喇
故事套路幾乎估到咁滯
係希望娛樂性夠就好
真係模型廣告片..
TVB作果名,想俾人告
9集..............
一集一機
最後來個合體剛剛好
路飛上呀
岩 1集開頭 7集搵龍星丸 最後一集前半打贏後半番去bbq
見識唔到師父點call戰神號
以前佢真係見證時代
飛雲都用Smartwatch
邊到重有電話亭
咁日本都仲係有好多嘅
香港仲有,用唔用到就唔知

Btw
每部龍神丸係咪應該得正印七分一力量
係的話都幾弱雞
希望海火子會出場
超魔神完全駁唔到第二輯,第二輯OVA算係大結局,飛雲係OVA之後再做唔到救世主,睇落超魔神似係同第二輯平行既第一輯續集
但超魔神又破壞左第一輯既設定,神部七龍神消失左,最後突然彈出個古代龍神丸

不過個人幾鐘意劍王同超魔神龍神丸,幾型,但人物畫風一般,飛雲條短褲裝一成不變真係呢
勇者系列死忠,希望佢出埋勇者聖戰,想睇友情合體
其實超魔神啲機好型喎 部龍神丸都型啊 我細個都好鍾意睇 記得暑假嗰時播 但暑假完左都未播完搞到睇唔到結局
我同你一樣因為返學睇唔到結局,超記得當年係2000年暑假播
係2000啊 宜家佢嗰YouTube channel有得睇番都覺得好暑假feel諗番覺得TVB好on 9 應該嗰時全香港得下午校啲細路睇到結局
呢兩套真係兩個系列嘅遺憾
我就係上午校,諗起就嬲,當年唔識用錄影機錄低結局黎睇

不過咁多年都無重睇超魔神/睇返個結局,淨係重溫返超力變身片段
頭兩輯反而翻睇左N次
勇者系列當年由TVB既勇者傳說開始睇
藍光人系列既熱血最強都好鐘意睇

想多d勇者同藍光人系列入機戰,成日都特急勇者王有d悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞