大家點睇兩年後樓價?

306 回覆
35 Like 91 Dislike
上年年中先買即係樓市最高位買入
放盤價叫到月球咁高都無意思 成交價先有意義
一年都未夠即係仲有兩年先放
疊埋心水儲吓錢先啦
冇錯
你買得樓就一定係睇好樓會升
慢升定快升幾時升到咩位無人會知
唔好理啲樓市haters 講啲on9 2047論啦
共產黨要收樓2007 2017都一早收咗啦
喺共產黨眼中邊一年都同2047一樣

何必庸人自擾

咪玩啦,共產黨係講左一國兩制最少去到2047,即係2047後仍可以有一國兩制,但共產黨保留取消權利。
過左2047共產黨可以話只要香港唔通過國安法和送中條例,即時取消一國兩制。但2020,你二百萬人上街反送中,佢都只能取消法案。
上年年中先買即係樓市最高位買入
放盤價叫到月球咁高都無意思 成交價先有意義
一年都未夠即係仲有兩年先放
疊埋心水儲吓錢先啦
冇錯
你買得樓就一定係睇好樓會升
慢升定快升幾時升到咩位無人會知
唔好理啲樓市haters 講啲on9 2047論啦
共產黨要收樓2007 2017都一早收咗啦
喺共產黨眼中邊一年都同2047一樣

何必庸人自擾

咪玩啦,共產黨係講左一國兩制最少去到2047,即係2047後仍可以有一國兩制,但共產黨保留取消權利。
過左2047共產黨可以話只要香港唔通過國安法和送中條例,即時取消一國兩制。但2020,你二百萬人上街反送中,佢都只能取消法案。
深圳上海樓價係高呀
但爛尾樓同空置率高到唔合常理
香港樓值錢係因為香港仲未受支那管
以我所知好多之前買落夠七年攞左身分證開始賣樓走人。加上大陸之前借落好多錢,開始要吐現還債。
當然有錢既都係會繼續走資落黎買,但應該唔會好似早幾年咁顛,要走資落黎都走得七七八八或者比維尼清算左,未必夠再推高個市。
Btw,而家私人市場好多都有價冇市,特別是過到23條就仆硬街。
知唔知去英美加澳紐要幾錢?
定你講緊台灣大馬泰國?如果係就「可能」夠既
連登仔俾d pr洗晒腦
成班移民撚成日用香港既收入去比較當地既物價同洗費
但無考慮過移民後有冇能力搵翻等值既收入
用去旅行既心態去移民on99
樓價too big to fail
有幾難?800萬樓升1000,已經可以轉按套現買多層細價樓
我覺得除咗醫生護士穩陣搵到食外,其他連律師工程師都未必搞得掂
事實係香港太易搵食同人工太高

不過你話捱到拎到PR返香港就另計
點睇東區南豐新邨
邊個話去移民仲諗打工?奴到傻左?
移民 + 係香港食被動收入 至係正路
移左民唔洗用錢
你去到外國有地有屋自給自足?
遙距操控點樣穩定被動收入?
我想跟你學下野
信用卡又得
網上銀行又得
Apple pay又得
咁點樣被動收入
最安全
定期存款,搵d 2% 或以上既
例如放1000萬,每月拎16k

當然最多人揀收租,回報大嘛
租金入落網上銀行acct

進取d可以學財經台炒野
風險自付

將資產拎晒去移民然後仲有1000萬做定期
咁就可以輕鬆移民嘆世界
同月薪8000買林寶有異曲同工之妙
跟連登仔投資移民實無死
景鴻執柒左佢啦
大把香港人有啦
再講投資移民係投資,唔係捐錢移民
意旨拎得返

英國投資2000萬,5年後拎返
唔講咁貴啦
保加利亞投資500萬,5年後拎返
啊又貴...好
台灣投資160萬,3年後拎返
所以話連登仔脫離現實係岩, 有兩千萬流動資金加一千萬樓

層主就唔洗上黎問問題啦, 再吹大d, 有呢種資力實力既人一早揸住兩三本passport啦,洗移民走? 係香港食晒d資源再過去退休就得啦
2000萬係難,所以用英國做例係冇意思

但台灣投資移民多到仆街
有曬數字可睇
吊,好心咪咁天馬行空啦
先唔講身家幾千萬果班人,佢地駛撚你教佢地點做咩,你都痴撚綠

台灣易又如果?點keep住生活落去又要keep到生活水平呀?
日日燒錢啦wo?
好心咪咁白痴啦 你自己未試過外國生活咪鳩吹
買左海傲灣,會唔會好難放返岀去,三百尺720萬
因為同女朋友想搬岀去住,果下睇樓個單位望海,好鐘意所以買左,但無諗之後難唔難放

你有幾多資產?
一樣有,不過細咗好多啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞