大家點睇兩年後樓價?

306 回覆
35 Like 91 Dislike
屋苑式 有會所 兩房/三房單位升
係連燈問 咪跌囉76
係呀係呀
睇定d先啦
由 12年睇到e家

老實講有沙士之後
個個潛意識 樓保值 樓保值
已經植入左每個人意識
低小小已經有人入
你話我聽點撚樣會跌
exact7ly 話一國兩制玩撚完個啲 玩埋呢廿幾年先啦起碼
今次真係玩撚完!
樓價準備腰斬
各位好友,rap定啦
BIN C
兩年後直接買二三線城市大陸樓咪算
廿幾日咋屌
帝吧係叻d
大跌!
落實國安法啫!關一國歌制咩事?
建議巴打加按層樓套現
計埋升幅最少即拎200萬現金
再用呢筆錢買新鴻基最新既濕地公園
有巴打話第一輪仲有最後8間最好即時飛的去買
之後巴打就可以坐享2間私樓
日日享服香港頂級既新鴻基新樓同會印
你好on9
個個兒燈仔又發夢以為立個國安法樓價就會大跌
聽咗十幾年

佔中果陣又係咁講
緊急法又係
上年亂到咁都跌得少少
但18到依家無乜點升,新樓仲要跌又真係事實
中美貿易戰+香港爆發全民反送中運動+全球大流行疫情 都只係無乜點升

On9 咁你仲想點 如果冇呢啲事出現我驚港樓照以往年年升2成 疫情平穩啲樓價已經反彈,仲未反映港樓韌力?

唔係個垃圾國安法 港樓今年底前升5-10%啦 花旗都咁預測
其實一國一制樓價都會升,因為你地自己北望神州大城市
升得快過香港
人口多 住屋少
2年後就算唔升 都唔會蝕

我自己就無樓 plan緊最遲出年買樓 遲下我覺得真係無咩機會,因為香港有7成的樓係供斷左大跌除非打仗同地震,如果咁都輸就真係心甘命底
咁事實係無升,當無升個陣就話「因為乜乜乜,無跌仲想點?」

到回應樓主問題,大家話「因為乜乜乜,2年後會跌」,你又話人廢淡,得啦得啦,香港買樓2年升一倍,10年升10倍,得未?岩聽未?
咁事實上全球股市+樓市暴瀉
港樓已經企得最穩、比人話平行時空、脫節,你仲想點?

你想證明啲咩? 係咪爆發第3次世界大戰日日死幾十萬人都要港樓唔跌?

話人廢淡唔係因為句「因為乜乜乜,2年後會跌」
,係因為乜乜乜(國安法)根本都唔會點令樓價跌,係你地班人又發夢、自我安慰。

大佬樓爆聽左十幾年啦
由樓市辣招、2015支那股災、貿易戰、反送中、緊急法、環球嚴重疫情,到而家多個惡劣因素,個個兒燈仔都話樓爆啦港樓咪一樣企得幾穩。 咪睇下國安法係咪就會跌囉,係啊澳門上海啲樓大跌啊

你連人地講乜都唔明 斷章取義 十足兒燈仔性格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞