大家點睇兩年後樓價?

306 回覆
35 Like 91 Dislike
咪撚發夢,有會所新樓點會平
一係就大西北 交通唔方便 要自己揸車
大行預測不嬲都鳩up 無咩好攞黎講
港樓硬就真係事實 無乜好傾 用眼睇就得
睇ccl 對比上年其實都跌左7%
ccl190-》175
實際樓價就好似無

不過國安法我都有少少擔心 不過過2日就知結果啦
因為主要係豪宅跌
中小型單位冇乜得跌
如果你拎同屋苑最高價同現價黎比,都有唔少屋苑跌左7%以上
但老實講,最高果一單同而家做緊既單位點都唔會完全同質,爭幾十萬好難判斷係咪全部屬於大市因素
唔係要發中國夢,但你講個啲原因全部都係你覺得
其實你講嘅野好輕易睇得出你對經濟係0概念
天真到以為一個國家嘅貨幣係由持有個少少美國國債而維持
你去讀下書學下野,睇下中國近年GDP同經濟發展嘅歷史就會明點解中國當初要提升人民幣價值
點解美國制裁香港,聯繫匯率都唔會即刻出事
果到條長命斜行完都無命享海景
嘩,好多數據呀
- 穩定收入
- 為 BB 改善居住環境

呢兩個原因已經值得換。供樓供十幾廿年,幾時都有上落....淨係講聽日都唔知香港會變成點啦。如果一心諗住一家大細走咪唔換。

大升升足十年既時代明顯過左。升都唔會再爆升。何況我唔覺得重可以點升
一房或以下單位無咩投資空間,
大屋苑3房如果反正都要買樓住 邊住邊投資都值得考慮
冇可能。買左都唔會發d咁既夢
唔洗兩年後
通返關之後, 即刻比大陸人掃到仆街啦
點解仲要掃香港? 如果美國要制裁香港的話

黎緊三至五年, 除非中國唔再玩戰螂外交, 唔係既話香港樓價都只係追QE 下既通脹 (QE 係全球找數)
十年前8000蚊呎時我都覺得冇可能升到10,000蚊呎
留返d錢投資海外股樓分散風險啦
利申:準備夠三年ssd就賣樓
咁唔係升好多喎!

$8000》$10000!咩屋苑跑輸咁多?
閱讀理解U?
如果連國安法都唔跌, 真係要等1國1際先有機會跌了
跌你咪又係唔買!
講緊當時樓價8千呎我都以為無可能升超過1萬蚊呎,依家好多市區樓都接近2萬蚊呎。

十年前大學生畢業都係搵果萬頭,依家當萬尾啦,只可以過貧窮限制咗我地既想象力
交租佬都係智障多,唔使同佢解釋咁多
認真答你,會所無撚用,買樓最好買無會所附設的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞