求救!匯豐vs Citi 按揭offer

170 回覆
8 Like 2 Dislike
我用按揭agent refer 左citi 個staff 跟得好快wor
係咁催我快d 簽offer letter
我又係等緊Citi
我急佢唔急一係唔覆一係催完話OK
之後我再講認真催叫佢CHECK 佢先話爭乜爭物叫我補番
講真呢D人地條命黎可唔可以認真少少
試吓同匯豐bargain, 話其他bank offer 你1.6%
匯豐最正係有預先批核
真係算快

當年我
中銀
渣打
東亞
匯豐
花旗
都問過晒

最快出offer 係渣打
東亞同中銀慢到唔休做咁⋯
最後簽左渣打
上年 我申請 citi 渣打 匯豐

匯豐出糧銀行 幾日搞掂 我直接簽左

渣打2星期

citi 真係癲 「係無回音」 乜撚都無
而且幫我搞個條友 係唔識既 佢話佢黎依間行頂一日

點解我知佢唔識呢
我話借5成 佢攞個估價既5成黎計

當估價520 成交500
佢係都話要我借260
屌 講左 得張乜9匯豐金銀紙其實係咩黎
Citi好癲
我都等緊CITI
大貓勁快 唔洗2星期批左
本身貪CITI cash rebate高
但如果佢扣本金變相借少左
其實係咪用大貓仲好
Citi d服務西到.....
磨牙
匯豐啦 等第間最後兩間都無為咩
安安心心accept左 飲番杯慶祝下好過係度等

利申上健2.1%rebate
比citi當狗咁撚,你仲諗用citi,你都幾撚垃圾
老實講,如果我知我個客因為格價拖超過一個月,我都會搵佢俾多2-3日時間佢考慮,唔係就cancel佢就算
開完呢個post 已經唔洗再考慮聽日簽大貓
一定大貓。城市唔爹唔吊。現在經濟情況一定早簽facility letter 著數。安心好多。
利申:我都係同大貓做按揭。2月簽咗1% cash rebate P-2.5
同hsbc講其他行出到1.6%叫佢再review下啦
想問下BOC 做緊幾多回贈

原來夠2年 個按揭姐姐話可以直接打去拎錢
再加返2年供樓就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞