公屋長大有咩獨特既生活品味同個人氣質?

244 回覆
11 Like 139 Dislike
橫掂都係
其實有d位係會聽到唔知俾咩反應好

例如講讀大學,佢又冇讀過full time,jupas入嗰d,又完左個話題

例如講去旅行,又會有d酸味咁話唔似得你去過咁多地方,又完左,個個哥倫布咩吹下水之嘛

例如講飲講食,一係就話唔識,一係就問返轉頭,用書本上睇到嘅黎撻我,大佬theory我點撚樣識我淨係知邊隻好飲邊隻麻麻,同埋口味好個人嘅姐,洗唔洗起哂槓

其實仲有好多,講真做朋友冇人會記住你隻住咩樓
好多時係佢自己計較
港島揸林寶我哋揸ofo
同埋成日仇視人地用名牌
大佬,人地用10年又話你知咩
人地唔食lunch一個月死慳死抵買又話你知咩
重點,你留意人地個名牌做乜9
氣氛環境價錢決定味道
其實Netflix都係2016年先有香港版未必關見識少事
天花燈加風扇
睇嚟巴打都係公屋出身,小同少都未識分
其實唔係好明點解啲人咁憎住公屋
細個住私樓
但係老豆老母生意失敗
破左產 而家好彩都有間公屋住
如果唔係每個月都要比皮幾租樓
生活質素一定差過而家好多
嘩,你屋企除彷幾大,請唔請工人
計較錢
好少聽講有公屋仔女學樂器
屋企冇裝修可言
btw見到啲上進既公屋撚comment覺得好正能量
牛屎妹唔識行旺角比人笑死
我就係公屋大鄉里
冇見識 人又窮
幾乎社會最低層(當然未係最低)
認命把啦 睇化啲會開心啲
雖然我仲未做到
呢啲叫戇鳩
俾幾百幾千食垃圾
咁你快啲幫低賤公屋撚脫貧啦thx
可能abc啫
公屋窮撚先會想wh掛

利申:公屋窮撚,去過wh
緊貼 chanel 新款
公樓長大既好鐘意哂名牌 好似LV gucci 大大個logo
私樓長大既通常用d低調既牌子

公屋女仔食飯計錢好均真
私樓女仔唔會睇錢太重 有時請埋你食無所謂

同公屋女仔傾計 佢地好鐘意抱怨屋企人/ 返工眼紅人講人是非
同私樓女仔傾計 佢地比較少抱怨 / 對辦公室政治唔太上心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞