[4月新番] 白貓Project ZERO CHRONICLE

411 回覆
20 Like 9 Dislike
今次鬼滅都救唔番隻驚就聽執啦
快過檔睇公主連結!好睇!
套嘢好唔好睇
一開始好迷
對白貓嘅印象仲停留係最強啊伯 大小姐 紅茶妹個啲
前傳黎,唔知本篇D野都問題不大
咁姐係好唔好睇
上面啲人好似屌9套嘢
以一套動畫黎講水準差啲
但你有玩開白貓又想補完劇情咪當了個心願
只可以講套動畫太fans向
皆叔又勝!又勝!
冇玩過
未覺得好衰
但好又算唔上
其實想講好耐
有無人覺得成套野制作方式同op都抄巨人
當然做得差過巨人好多
其實想講局長叔又勝
教主啲MV次次都令我黑人問號 eg Preserved Roses, Hot Limit
我覺得似巨人嘅地方係啲聲優好鐘意大聲嗌 (尤其kaji)
加埋啲懶緊張嘅音樂 凝造一個好似好撚Grand嘅氣氛
但個畫面同劇情根本support唔到
首歌風格
開頭標題d雪花畫面
中段幾秒世界觀解釋畫面
畫風崩撚到on9,除左隻op dum本,畫面肉眼可見既貧窮
第一集劇情跳到跟唔到,大叔出場唔夠5分鐘就比男主爆氣秒左,唔知出來除左送刀有乜柒用
明明原版好有鋪排 晒曬
畫到flash咁,fans都唔收貨啦,仲話手遊廣告 Are u kidding me

利申:頂唔順強度通漲,棄左game成兩年了
d畫得一條粗線咁

用三集定四集篇幅講我儘係咁打打打 講到點刀槍不入
之後光暗王各一招收佢皮
跟住我儘就問暗王點解唔殺左佢 之後就話我知道了
條友係咪一直同緊自己玩遊戲 自問自答
其實呢幾集到底想表達d咩
game 定動畫黎?
男主想溝女主
女主唔受溝
之後一野炸左個世界
真心用咁多錢整套唔湯唔水嘅動畫出嚟
不過同多幾個大IP合作好過 Fate JOJO EVA FF 求其數都幾個
呢d都叫抄巨人風格會唔會挑骨頭左少少
都唔駛咁遠啦
東離那幾首歌都係咁
得罪講句,本來個故事就已經一般般,仲要你睇左頭十章故事/某啲角色故事e.g. 猶達,先會明多啲個背景setting
你動畫當人冇相關知識,一開始講世界由光暗王統治開始已經1999緊,又冇講暗王目的,又冇提始祖符文,人地撚識咩屌
仲要第一集就1999既情況下,巴奧仲要出埋場,點撚樣跟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞