原來OU一早已經超越左HKU

113 回覆
421 Like 7 Dislike
得初初第一個sem報左一科先有上過頭 之後115個credit未上過堂
個lecturer好狗
唔上堂冇得拎notes
好多年前都讀過OU part time,貪佢用我張HD有得扣成三分二學分,扣埋持續進修基金九千幾蚊,兩年三萬蚊左右就畢業。
ASSO畢業之後做左年幾野去左讀OU DL BBA半工讀,垃圾科咁上下
其實都係貪佢平平地可以拎個degree係手,我夠想讀八大三大 冇料啊麻
不過之後見工都冇咩人理 都係睇工作經驗,最多當你degree holder
俾你見有撚用?
介唔介意講下師兄做啲咩工?個degree一啲幫助都冇?
b2b Sales屎佬炸
唔會冇幫助既,個陣見工HR話你都幾勤力讀DL 可能加分位掛
其他都係咁上下,當你識幾隻字講幾句英文咁 (因為多外國客平時多用英文
我覺得讀得DL既諗下自己當初點解要選擇佢而唔係其他囉 下下計住排名呢D都幫唔到D咩 邊個唔想入暴大個堆姐
我都覺得怪 DL係人都讀得 無理由讀完ASSO走去讀
因為ASSO個分可以拎黎扣,可以快D讀完同埋平
都係option 黎姐,冇話搞唔搞笑
轉左邊間?gpa要幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞