原來OU一早已經超越左HKU

113 回覆
421 Like 7 Dislike
仲話 改online exam / 轉assignment 形式/ 改為pass or fail 無可能

人地poly ou都做緊 cu都同學生傾緊(from新聞)
有啲科真係會有人肥幾次,必修嗰啲真係會搞到人quit. 有人講得啱未必個個學生都叻,但要合格係有一定標準
Ou first hon唔係俾錢讀夠160學分就得咩?
唯一信念
中大山城
(知識)你究竟係咩國人?
https://lih.kg/1959195
班廢嘅入去 讀乜都難出架啦
就係呢啲垃圾潮文搞到成班ou 仔以為自己巴撚閉走去串八大

利申 三大 俾個ou 仔串過
政府工就全基本上係大學都一視同仁

睇到呢句即blocked
你咪同出邊D大公司HR解釋下囉
個人經驗
我first degree紅磚會計,講真,有mid term有presentation拉下分,係輕鬆一啲。

之後,有讀OU既DL,我諗呢到主要講既係OU既DL吧!
我個人覺得,未至於吃力,但真係好多assignemnt。我讀既科,一般兩學期十個學分,要做五篇assignment。睇落唔多,但其實要睇好多material。
再者,真係好睇你遇著乜tutor。呢度既tutor,臥虎藏龍既又有;hea過我屋企工人既又有。遇著啲無厘頭既,真係唯有靠自己。
至於考試呢!只要習慣平時assignment既模式,唔太難應付。有關放水,有的!但全部係流料我都見識過!

超唔超越其他U,又唔係我重點。我再讀書而選擇OU,因為唔上堂都得,唔計出席!要兼顧搵食,係唔錯既選擇。
有咩問題
未必,你唔了解入面
Puad 有水可以放我改連登改
未必,你唔了解入面
Puad 有水可以放我改連登名
政府工基本上所有大學一視同仁ching係咪喺火星返黎?
OU DL 收皮未?
依加應該得返FT 學生?
係咪你揀乞食科咋
真係想知 IN政府工應該係一樣?當然請唔請又係一件事
跑左10000米未?
高不成低不就,唔L請,講完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞