原來OU一早已經超越左HKU

113 回覆
421 Like 7 Dislike
人地distancing learning十幾年前已經有
八大都要抄佢
參考資料: OU first hon難過HKU first hon

唔知你笑乜啦

讀書既野個個目的唔同

政府工就全基本上係大學都一視同仁
升學就睇hon 話知你hku 定樹仁開大

理論上 係Ou讀到first hon個人認為會比其他u既first hon更勁

因為ou成績唔拉curve
過到3.5條線做first hon姐係你超過有一半學分係拎A 4.0

而拎A係85分以上

利申:鯨大仔

呢位ching走得太前
Tutor 考前放哂水你又知唔知?
online university of hong kong (ouhk)
OU唔係易入難出?IVE就話放水啫
易入易出我覺得
當然唔會係科科都放水
入得去讀都係廢既咪覺得難grad囉
其實我ou畢左業幾年都feel唔到ou 易入難出
我Asso gpa 2.3 入到ou 變左屈機屈到3.4畢業。

入面教既野深淺度同8大差好遠,我覺得asso 仲多野學
你係DL?我有朋友同你差唔多 HD好低分 2.4左右 入到去好似B
不過讀完搵唔到工 無人承認
聽講入面D人英文廢到仆街中學生都不如
全香港而家有邊個唔係?
經jupas入英文應該有3?
最低限度33222
ching點解唔trans u嘅?
yr 3 entry入OU再tran u會defer wor
hku個名夠打下飛機嘅
唔想浪費一年,出到嚟做嘢發現原來學歷唔重要
asso 2.3係好誇張一件事
CLS,OU 攞 first hon仲難過研究萬物起源。
易入難出?
太難畢業點吸引客人買沙紙?

有同事讀OU distance learning degree
hea到核爆, 即使同其他大學教嘅topic一樣但功課考試易十倍
根本文憑工廠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞