[潘紹聰] 高靈人士睇到女學生被殺過程

239 回覆
69 Like 324 Dislike
證據其實好多
小至鬼故 到法事 或者見過 全部都係證據

不過你再講呢D證據唔科學
大佬 而家係我要證明唔科學既野存在 咁緊係拎D唔科學既野出黎
科學理論就話要科學證明
(再一步延伸 當年量子力學vs經典力學 果堆實驗都係一樣 d證據都唔係2個流派都接受)
唔科學既野本來就無嚴謹邏輯 咁都要科學證明?咁到底係科學定唔科學先

科學證明到既野 已經係科學既一部份
科學證明唔到既野先會比人話所謂迷信
而鬼神肯定唔係科學一部份 都唔係科學證明到存唔存在既野
見統計學出身嗰啲巴打講,占卜唔係統計學
見到你最尾呢句已經夠 好少可五毛咁誠實
希望你係呢個Post賺多幾蚊
呢個post都有好多人係咁話係真又唔舉證
,指出我講錯嘅地方啦,唔係你同藍絲嘅思路冇分別
證據冇分方唔方便,只有主觀客觀,而當中只有客觀證據具說服力
而你所提出嘅證據,全部都缺乏客觀性

你嗰句應該改做
「我依家唔係要證明客觀世界,梗係唔使拎啲客觀證據出嚟」
相信啲冇嚴謹邏輯嘅嘢,真係諗唔到同新動物傳心師有乜分別
點解神秘學係垃圾?
https://lih.kg/665243

科學方法同科學知識係兩樣野,而任何事物都可以以科學方法(嚴謹態度,求真精神)去探究(包括鬼神
咁科學又可唔可以解釋到人死之後會點?

我相信科學同神秘學都解釋唔到
係,而家冇人可以肯定/否定有死後世界
所以爭咩呀,撈埋一齊做瀨尿牛丸啦
你講緊鄭國強?
原來心經簡林出自佢手
d潛伏狗仲要唔係p牌

巴打我agger你,爭咩野呀
其實唔信都唔緊要,唔好格硬要其他人都唔信
相反我信都唔會迫你信埋一份

大家都係同路人既,就尊重對方諗法。
槍口一致對外
咁用報夢呢個形式報料有咩具體意義
冇人會幫到手冇人會做到嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞