全球綜合數據顯示,最好賣嘅機,就係中階機為主

184 回覆
24 Like 2 Dislike
一個字:
SE2根本就係ip8+A13咁大把
而且今次既Cpu最主係提升影相既效能
而針對消費者既對象最主要係新客
其次先係ip8或以下既舊客
由高階同中階手機既用戶轉SE2
最主要既原因如下
又話條邊闊到停泊航母嘅,部航母依家泊左係邊
連登仔邏輯
拎優惠買係窮L,食炒價買機先顯出身價
旗艦機先係真正嘅機,中低階機都係垃圾
核電、鏡頭多、CPU快、5G,完全冇需要都唔緊要
出街會好多人留意你用緊咩手機,用得勁嘅,就會獲得好多羡慕的眼光,見你係廢機,就會歧視你

用咁勁嘅機嘅用途,就係追擊用中低階機嘅人出嘅post
歐洲人佢地仲用緊iphone 5/5s
班友只會係電話度買最top
macbook 呀, imac 呀就收哂皮
依家apple最正嘅配搭係
iPhone 11 / SE(如果你頂到mon細)
MacBook Air
IPad(筆直夠上埋air仲好)
watch 3(夠錢上5仲好)
好過一皮嘢洗哂落部貴iPhone度
之前睇過個youtuber玩窮人版Apple ecosystem
舊ipad + macbook air舊版 + iphone 6s
好似先港幣5000都唔洗
因為買唔起樓 有多餘錢咪去下旅行同玩手機
認同..岩岩睇到個post, 啟德1房,2萬蚊尺,垃圾樓....
我有睇
但二手風險太高
同埋佢拍片嗰陣時啲Apple新嘢太貴
依家新model價錢算正常番
買新嘢多啲保障好啲
pro最平都要成皮仲要得128GB
air $8000有找仲要有256GB
窮撚買Mac 應該唔睇performance啦
正常人5-6個鐘sot一日都好夠啦下嘛
得連登仔先毒到真係一日到晚死攬住部機唔放
係係係
正常人部電話除左whatsapp都唔知有咩用,幾勁都係用唔著,利申,仲用緊舊se
香港算好啦
好多中國傻9廢中明明剩係用電話上網都買pro max 512GB
se上下巴咁粗都接受了,反而Xr就嫌
啲岸鳩覺得啲rom gb數愈高,部機嘅性能愈勁連storage 同效能都唔識分
唔知se個上下巴可以泊到幾多部航母呢屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞