全球綜合數據顯示,最好賣嘅機,就係中階機為主

184 回覆
24 Like 2 Dislike

而全球最好賣果部機,係連登仔恥笑嘅xr
「The iPhone XR was the best-selling smartphone model of 2019, according to research from Omida, with Apple and Samsung devices accounting for nine of the top ten.

Apple released the iPhone XR in 2018 as a lower-cost alternative to the then-flagship iPhone XS in 2018 and shipped 23.1 million units that year.」
只能講,香港人好有錢,又好捨得洗錢買電話,邊有地方好似香港人咁追電話玩追得咁犀利
香港人少錢多
其他地方幾%人數已經多過香港幾倍
因為大部分人對手機性能需求仲係iphone 4S年代
係 香港隨時見到人用旗艦機, 攝影又係, 普通用家唔係搵食影相都用兩萬幾body , rich
真,香港人真係太肯洗錢玩科技野。年年換機嘅人大把,純為玩,反觀就算歐洲人,都係以實用,用到壞先換機
係因為中國人基因要面要威
睇下我地手機台,spec差少少都比人笑到撻皮,數據高少少就賣貴1,2千都有人買
外國人邊有咁熱情追呢啲野追到咁貼
但又咁睇 貴買平用既都大有人在
只能講,香港人好有錢,又好捨得洗錢買電話,邊有地方好似香港人咁追電話玩追得咁犀利
香港人少錢多
其他地方幾%人數已經多過香港幾倍
真,香港人真係太肯洗錢玩科技野。年年換機嘅人大把,純為玩,反觀就算歐洲人,都係以實用,用到壞先換機
係因為中國人基因要面要威

因為香港人啲錢比上不足比下有餘(好似係)
國際市場研究機構新世界財富(New World Wealth)早前公布「全球最富有城市排行榜」,
全球最富有城市:
第一位,美國紐約財富總額達3萬億美元
日本東京排名第2位,
美國三藩市與英國倫敦並列第3位。
北京全球排名第5,
緊隨其後的是上海。
香港全球排名第8,
深圳則排名第20位。
香港追電話真係好癲, 當年經濟唔好8810都好賣得
綜合數據:
Apple , Samsung 主導左全球市場
Apple 最好賣係xr,
Samsung A系
佢地用到爆mon,舊電漲虧晒都唔會換
睇啲旅遊節目,歐洲人都係用好多舊款機。
就算香港嘅外國人,都好多用緊上一兩代嘅model
連登撚又然
屎為
佢啲垃圾機有補貼,同啲當地電訊商打晒龍通,賣佢啲垃圾又比高嘅回傭比sale, 呢招用到爛撚晒
s845係手機台已經淪為電子垃圾
咁講,對比s855, 835, 845係無咁神
點解pixel冇港行
Google 睇唔起香港人咁岸鳩,唔撚賣比啲柒頭
人大咗,
就覺得呢個時代追機正ON 鳩
用貴機, 但唔會每代都追
一部旗艦機夠用3年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞