馬來西亞規定限「一家之主」可外出購物 眾多男人在超市裡迷路

428 回覆
1861 Like 19 Dislike
係香港男人做埋女人果份先識
《當今大馬》報導,公共工程部高級部長法迪拉提醒,限行期間,每家需要採買日常必需品或藥品時,只能由一家之主出外執行,「在政策方面,根據限行令,只有一家之主(ketua keluarga)允許出外購買日用品或藥品。這是基本指南所闡明的。」

雖然政府沒有明定一家之主的定義,但是由許多男性自告奮勇。
回教國家,一家之主有咩可能唔係男
弱智
咁平時唔係老婆一個去買咩
好問題
平時一個買唔危險支那肺炎傳到黎就危險
好搞笑
呢個世界冇話男人女人邊個勁啲
所謂嘅 文明係由男人建造
係因為以前女人冇咁多機會學嘢咋
依加仲有呢種思維真係...
男子拿起放在餐桌上的水果刀旁邊的法式麵包

增加緊張度
死亡凝視 我鍾意個叫法
東南亞人好似比較懶?
你都弱智。你口中要學既知識咪又係男人累積出黎。
個「機會」都係要男人們比你地。

你地女人咁叻一早做左個母系社會喇
但歷史根本就無或者有都好撚落後。

叫女人叫荒島發展,咪又晒「機會」大展拳腳囉
信女權果套白痴論述…

你要男人比知識你學本身已經係低等喇,弱智。
如果真係咁撚叻就係你地限制男人唔比佢地學野喇
都防到飛沫直接射到嘴邊,然後唔覺意舔咗入去
你都傻既,
生命從來都只係「細胞分裂」
而我身體本身就係有依個機能。

進化上兩性係因為要多啲組合多啲變化。
但啲女人就講到借個肚出黎比我自己「細胞分裂」好撚巴閉
事實上又唔係女人設計自己女人可以借個肚出黎
唔明有乜咁叻,上天比個功能而矣。
點解可以同男人後天用腦力勞力建立既文明去比﹖
真係唔撚明。啲女人都SHORT SHORT地
或者真係無貢獻,只有講依啲喇

佢地柒既程度就等於支那人講黎講去都係「四大發明」
女人就講「生仔」
人地美國去緊大空,火星,佢地又係「四大發明」
男人做左乜,女人都只係識講「生仔」
就係好支那既「四大發明」一樣……
好柒
其實D女邊有咁多嘢食整,睇到都煩,開餐館咩
因為支撐你生活既必然係男人。
做佢老母個仔都要靠女人啦
你講到男人咁撚勁使乜靠女人?
事實你要細胞分裂都係你老母個肚到分裂十個月先出世到
如果你老母唔食嘢,你會有能量分裂?
你一早死撚咗啦柒頭
咁閣下靠咩造?
元素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞