Backpack vs 普通旅行

168 回覆
3 Like 52 Dislike
愈睇愈似旅行鬥窮鬥慘咁
去熱門地方咁做叫窮
無其他理由
Fuck you
中二病
我太驚 吾敢自己一個
唔同嘅
離開咗土生土長嘅地方
做乜都係一種體驗
個backpack咁大個都可以上機?
小弟無知 見到佢官網限size 唔畀就冇做過backpacker
Cheap airline cannot let you
But normal airlines can let you
travelling is a privilege
窮遊又好,豪遊又好,咪又係消費人哋文化嚟幫自己製造回憶

d backpacker旅行做嘅嘢,同陌生人傾偈,connect當地文化,搭順風車,慳飲慳食等等,有幾多個係香港都會咁做?所謂勇敢踏出comfort zone,原來只限外國?返到香港又係咁過?咁去完旅行個人都冇成長

識得啲"backpacker"一年半載長旅行當食生菜,典型backpacker會做嘅都做晒,返到香港唔係post舊相想當年就係飲飲食食做港豬
去旅行 搭訕變咗生活一部份 好重視人與人嘅交流

係香港 真係野都唔想講多句 一係就好易躁底 一出聲就屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞