[STAY] Stray Kids討論區(1)兩周年fan song《Mixtape : On Track》

1001 回覆
27 Like 18 Dislike
睇到好多人喺日本嗰個The first take channel度留意希望skz上多次去唱 neverending story

喺ig見到
有機會就好啦
之前表演嗰次好似有講過會係唯一一次
一開始聽到side effects有份已經好期待 但估唔到兩首歌可以bind得咁好 成個concept都好完整 就算無睇說明都get到個story line
一開始每個人都係被操縱同迷惑 跟住Felix用鐘聲驅魔 最後佢哋都變癲咗去控制返啲惡魔
side effect轉神menu嗰到smooth得嚟有驚喜
全個表演都好有張力 啲邪笑聲同慘叫聲搞到好毛骨悚然但又好吸引人睇
呢班仔真係好正
(雖然我都好想睇Hellevator x 神Menu)
【heraldpop】[Stray Kids《Kingdom》第一次比賽視頻僅12小時點擊率就突破160萬]15日播出的Mnet《Kingdom》第三集中Stray Kids的第一次比賽舞台吸引了全世界K- POP粉絲的心。特別是16日上午10點,此次舞台視頻完整版在Mnet官方YouTube頻道"Mnet K-POP"公開約12小時後,點擊率突破了160萬次,在同一天的第一次比賽舞台內容中以壓倒性的優勢佔據第1位,再次證明了"K-表演代表組合"的潛力。

為了回報粉絲的期待,Stray Kids反復進行了會議,將展現團隊整體性的代表曲《神Menu》和《副作用》的Mashup版本定為比賽歌曲。為了將各自色彩強烈的兩首曲子連接到一個主題,成員們提出了多種多樣的想法,"利用顛倒字母順序的英語單詞'EVIL-LIVE' ,讓我們來打造非Stray Kids不可替代的舞台" ,隊長方燦親自負責編曲,並誕生了具有連接性和主題意識的歌曲《自神》。另外,為了更生動的舞台,在準備過程中,JYP娛樂公司前輩歌手2PM祐榮突然來到練習室進行助力。佑榮認真觀看後毫不吝嗇地鼓勵後輩們放鬆心情,展示了前輩美。

他們的第1次競演的主題是"為了生存而選擇成為鬼的我們",戲劇性的結構和熟練的表情演技極大的增加了觀眾的投入感。舞台像一部雄壯的MV一樣有條不紊地展開,Stray Kids展現了細膩的表現力和紮實的現場演唱實力,引領了現場氣氛。另外,還使用了紅繩、鐘、牆壁等物品,為觀眾提供了豐富的看點。同時,在舞台上散發了爆發性的能量,受到了全球粉絲們的好評。 Stray Kids表示:"因為真心享受舞台,所以不會後悔。好像很好地傳達了準備和練習時想表達的信息,所有努力練習的成員們都感到很自豪。"

From 公海
btw係咪得我覺得fan cam啲咪聲清啲?睇緊live嗰陣仲以為佢哋無開咪 去睇fan cam又幾大聲下
其實好想睇多次佢地係大型放送表演hellevator
你諗得太灰 kingdom之後個次回歸我諗起碼賣65-100萬張專輯
碟就一定會賣多咗嘅
不過本身上節目都係想增加下路人好感度
而家呢壇嘢搞到個名臭臭地咁 好似有啲得不償失就算贏咗啲人都會話佢哋靠道具無實力
不過佢哋有得表演多啲唔同嘅舞台應該都玩得幾開心嘅我哋又有得睇多啲新嘢 都好嘅
最緊要唔好受傷 其他嘢佢哋想點玩都無問題
Final stage
記得投票啊

perfect
真係升得好快cls
IG都差唔多1300萬

From dcard

只要唔係JYP 我都OK
想像唔到佢地同其他人夾 本身色彩咁強烈
遲咗開波睇 Kingdom
但刷 views 就絕對唔可以遲
大家加油 !
https://www.youtube.com/watch?v=MIeOEqGZopw&t=185s
後補曲係movie wow 同기도
會唔會真係기도
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞