覺唔覺得女朋友唔俾扑嗰啲去搵sp都好正常

208 回覆
103 Like 167 Dislike
所以我開宗明義就問 係咪 付出=一定要有收穫
你話有expectation 但其實期望係可以控制
講到尾我始終覺得sex life唔夾係要搵過第二個人拍拖

btw我冇against sex
我男朋友好幸福 有穩定性生活
我唔知你下面果段野係點解會咁講啦吓
單身同唔搞野未必可以撈埋一齊講喎
仲有出生率 結婚年齡等都同搞野唔算有直接關係
有人單身都搞野 有人拍拖都唔搞野
呢個唔係一個正確指標啦
另外你將搞野連埋落經濟度可能你要多少少數據啦
你身邊多唔多人因為經濟差唔搞野先?

如果要講點都係搵拍拖唔搞野嘅數據同知佢地係咪因為工作壓力大所以唔拍拖唔搞野

當然我講嘅野冇大數據支持
因為我冇做research
但單係我身邊唔同類型嘅人同睇連登仔
都可以feel到點解女人唔爽 導致唔中意搞 再引伸致樓主最開頭個topic
我真心想問 所以即係「貨不對辦」既時候
退貨/ 換貨唔係最合理?
唔岩點解唔係搵過個?有咁難答咩
唔係雞係乜野,只不過平時D雞收既係現金
佢地收既係手袋,頸鏈,請食飯之嘛
做既野根本一樣
多謝無啦啦
點解要咁講嘢?其實如果男朋友咁諗真係好hurt
但你地咁已經稱唔上男女朋友
憑咩管人
所以男人係咁對你既話都根本唔需要比佢屌
(只針對某啲on9仔)
但係慾望都係原於愛啫
又唔係話一日一次
我覺得正常性生活點都要有
如果對方唔明白呢一點,關係變淡好正常
當然搵SP我係不能接受
只係覺得大家唔好怕左性呢個行為
用返我頭先講嗰啲情節啦
當你上啲少女page ah secret ah都睇到好多男男女女對另一半期望
你同你另一半好幸福係一個事實
但每個人對另一半有期望都係事實
你唔通對你男朋友零期望咩

而我本身期實最初都離左題
我只係單純想解釋點解女性抗拒性去講點解唔比扑
但我其實冇就住搵sp講落去
因為我純粹冇野想係呢方面討論
搵唔搵sp呢啲係雙方相處模式姐
每對都唔同 所以都冇乜好討論
同屋企唔煮飯出街買外賣一樣
唔通餓死咩
係 所以唔比扑可以拜鳩拜
講就咁講姐, 一個月都頂得住, 2個之後呢?3個月之後呢?半年之後呢?當你每次想拖下你男朋友, 攬下佢, 佢都會推開你, 你會唔會唔開心?
咁你可能啱嘅
不過除非窮到冇飯食 唔係點解唔搞野(個人咁諗)
但係你都未講到點解香港女性普遍性欲同男性有落差喎
女人窮啲?
日日都有你既膠post上熱門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞