覺唔覺得女朋友唔俾扑嗰啲去搵sp都好正常

208 回覆
103 Like 167 Dislike
我覺得尊重唔可以當飯食

但我個點係覺得 咁既然sex life作為兩人相處一部分
好似食餐飯食咩一樣 都係要大家夾
如果真係傾過唔岩 咁就byebye搵下一個肯一個月扑30日既女朋友咪算
點解要合理化sp
其實…
我本身係想開膠post
香港唔係父權社會
不過有啲父權觀念根深蒂固
我會
你肯定呢個立論冇以偏概全?
我覺得樓主係想笑鳩你班話性同愛可以分開既女啫
唔比扑一齊都無意思,扑野係愛情一部分

咁把炮咪慢慢搵個唔需要扑野既虧佬囉
我都係話部分啫
即係非處係污糟,女人應該守身如玉依啲觀念
唔係笑嘅
樓主話佢只係開膠post

此post已完
你碌上去睇下邊個係你呢句說話既負責人先啦不如
我就冇講呢句 都唔會為呢句負責

反而我問啲問題你地又避哂

上面有人提及過,食飯比哂錢付出左點解冇西屌
咁我就問,呢個立論係咪意味住:
付出 = 一定要有西屌
解答左呢個再討論
咁講啦
係mixed型態
冇百分百父權 母權 女權 男權
唔同方面會有唔同程度嘅壓逼
而用於解釋香港女性性壓抑嘅話 父權洗腦係一個答案
完架啦大家

多謝樓主令我見到好多人都鍾意苙比自己
不如問女仔同男朋友扑野係咪真係咁辛苦啫
大家唔好再咁認真,我玩膠
我只係覺得性同愛係冇得一刀切
因為冇得扑就搵sp我個人係極不同意
忍唔到咪分手搵過個囉
定係你魚與熊掌咋
冇人guarantee 拍拖一定包扑野嫁喎
咁你覺得sex係must 而對方唔肯 分手咪得
你魚與熊掌先係又想要女朋友 又想要插入(是但一個女人)閪窿的溫暖咋嘛

所以我想討論既係 點解唔可以直接分手
而選擇又要女朋友又要sp呢個方案?

利申 有幸福性生活 你地果啲唔畀搞野定魚與熊掌果啲立論唔關我事
我唔係認為只係滿足佢啊
但係明明我哋係自願去做
點解要講到好似呢一個係因為請左食飯/陪我哋拍拖所以有義務?
聽完之後覺得好似賣身咁
其實付出左有期望好正常姐
唔一定當係交易架喎
唔好話期待有性行為
例如我送左生日禮物比你 我期望你送返比我係咪人之常情先
不求回報可能係最健康嘅想法
但不求回報嘅前提 對我黎講係我知對方會有回應先會有囉
姐係我深信對方會有回應嘅時候 咁我就唔需要特別期望啲乜
當然呢個想法比較個人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞